Til hovedinnhold

74 prosent vil droppe Netflix om de begynner med reklame

Netflix har spurt brukerne sine.

Gil C / Shutterstock.com
Ole Henrik Johansen

I en spørreundersøkelse på Reddit-forumet, ble Netflix-brukere spurt om hva de synes om at selskapet vurderer å vise reklame. Svaret gir klare indikasjoner på at folk vil valfarte vekk fra tjenesten dersom de gjør det, melder Allflicks.

Noen mener nemlig at Netflix vurderer dette som en ny inntektskilde – på samme måte som for eksempel konkurrenten Hulu gjør det i dag. Netflix selv har ikke uttalt seg noe om dette.

Betaler heller mer

Undersøkelsen bestod av tre spørsmål. Det første var hvorvidt brukerne heller var villige til å betale mer for tjenesten for å slippe reklame, eller om de kunne akseptere reklame mot å beholde den samme månedsprisen.

Svaret var helt tydelig. Hele 90 prosent av de som var med i undersøkelsen vil heller betale mer for å slippe å se reklame.

Dog viser det seg at de ikke nødvendigvis vil betale så veldig mye mer.

Ikke mer enn et par dollar

For oppfølgerspørsmålet var nemlig hvor mye mer forbrukerne var villig til å betale for å slippe reklame. Alternativene var 1-2 dollar, 2-3 dollar, 3-4 dollar eller mer enn 4 dollar.

Her viser det seg at 56 prosent ikke vil gi mer enn 1-2 dollar mer i måneden for å beholde tjenesten reklamefri. Riktignok svarte 22 prosent at 2-3 dollar også ville være innenfor, men flertallet vil altså ikke punge ut mer enn 8-16 kroner ekstra i måneden.

Reklame vil skape masseflukt

Som et avsluttende spørsmål fikk brukerne velge mellom å slutte med tjenesten eller fortsette, dersom selskapet innfører reklame. Det er neppe noe Netflix burde gjøre skal vi tro Reddit-brukerne.

Her svarte nemlig hele 74 prosent at det heller vil være aktuelt å hoppe over til noe annet, enn å se på reklame på Netflix. Selv om det eventuelt kan medføre at du får mer innhold å se på.

HDR er på full fart inn i markedet, og Netflix er tidlig ute:
Her er seriene du kan se i det nye formatet i år »

(Kilde: Allflicks)

annonse