Her er én NAS for hjemmet og én for bedriften

Synology slipper to NAS-bokser, myntet på vidt forskjellig bruk.

Synology har nå sluppet NAS-boksene DS214+ og DS214se. Fellesnevneren er kapasiteten på to harddisker og bruken av programvaren DiskStation Manager. Utover det er det to vidt forskjellige enheter.

DS214se er den budsjettvennlige varianten for hjemmet, gjerne til dem som ikke har hatt NAS før. DS214+ er for små bedrifter som vil ha en sentralisert fillagringsløsning med god ytelse, som ikke koster like mye som mer dedikerte løsninger.

Liten verstingmodell

Ytelsestallene er det ikke noe å si på. DS214+ skal kynne dytte unna 208 MB/s ved lesing og 153 MB/s ved skriving, vel å merke hvis hvis de to nettverksportene får samarbeide. Dette er rimelig heftige tall fra en såpass liten tass, og vi blir ikke overrasket over om det her er satt opp med RAID0, altså striping, eller om det er brukt SSD-er ved målingen.

På innsiden av boksen finner vi en dobbelkjerneprosessor på 1,33 GHz, 1 GB med minne og en egen prosessor for flyttallsoperasjoner. Dette skal ifølge Synology gjøre at enheten duger vesentlig bedre til å gjøre flere operasjoner på én gang.

DS214+ byr videre på doble nettverkstilkoblinger, med failover. To USB 3.0-porter har det også blitt plass til, samt én eSATA-port. Selve harddiskene kan monteres uten bruk av verktøy, og brønnene støtter hot-swap.

Billig løsning til hjemmet

DS214se er som nevnt på den helt andre delen av skalaen. Likevel skal den ifølge Synology greie å dytte unna 102 MB/s. Enheten skal i tillegg være ekstra strømgjerrig, og i dvalemodus bruker den beskjedne 3,59 watt, mens den i bruk ligger på 19,14 watt.

Enheten byr på en enkelkjerneprosessor som putrer avgårde på 800 MHz, godt hjulpet av 256 MB minne. Av tilkoblingsporter finner vi totalt to stykk, begge med USB 2.0.

Prisene på de to modellene spenner vidt, fra rundt 1200 kroner for den billige DS214se til rundt 2750 kroner for verstingmodellen DS214+.

En NAS kan virkelig gjøre nytte for seg:
Derfor bør du ha en NAS hjemme » (Ekstra)

(Kilde: Synology)

annonse