Nyhet

Trenger du en ny solblender?

Da bør du sjekke ut disse fargerike alternativene.

De aller fleste solblendere har et ganske kjedelig og traust utseende. Er du av typen som foretrekker å skille deg litt ut fra mengden kan kanskje de nye solblendere fra Kapsones være av interesse.

Les også: Trenger du egentlig dyre objektiver?

En praktisk beskyttelse

En solblender har egentlig to funksjoner, og plasseres ytterst på frontelementet av objektivet. Solblenderen hindrer direkte sollys inn i objektivet, noe som kan skape sjenerende lysbrytninger som synes på bildene.

I tillegg gir det en ganske god beskyttelse mot slag og skader på frontelementet. På rimelige objektiver følger det ikke med solblender, men på litt dyrere modeller er det langt vanligere at en solblender følger med.

Har du et behov for å gjøre kameraet ditt mer unikt kan kanskje disse solblenderne være noe for deg.Foto: Van Alles Wat Ontwerp, All Rights Reserved

Lages med 3D-printer

Det som gjør solblenderne fra Kapsones spesielle, er at de blir printet med en 3D-printer. En slik printer kan med svært god nøyaktighet printe ut plastprodukter i all verdens mønstre og farger, noe som gjør at disse modellene er tilgjengelige i langt flere farger og mønsterkombinasjoner enn vanlige, sorte modeller.

Per i dag er det kun mulig å kjøpe spesialmodellene til fire Canon-modeller og én Nikon-modell, men det er lov å håpe at det blir støtte for flere modeller på sikt.

Foreløpig er det kun Canon EF 28-80 3.5-5.6 II, Canon EF 28-90mm f/4-5.6 III, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS og Canon EF-S 18-55mm IS II som er støttet fra Canon, samt Nikon AF-S DX 18-105 mm/3.5-5,6 G ED VR.

Solblenderne ser unektelig ganske kule ut, men i hvilken grad de er praktiske eller fungerer er vanskelig å si. Kjenner du at trangen til å skille deg ut presser på, kan du bestille en fra Kapsones hjemmeside, og prismessig koster de rundt 20 amerikanske dollar, eller rundt 120 kroner.

Les også: Hva betyr det som står på objektivet ditt?

Les også
Nikon med et nikk mot fortiden
Les også
Lyssterk ugle fra Zeiss
Les også
Sony Alpha A3000: Billig kan også være bra
Les også
Rått, rett og slett
annonse