Tek.no

Nyhet

Asus' første Windows RT-nettbrett

VivoTab RT er tynnere og lettere enn iPad.

Asus
24 Okt 2012 12:58

Asus VivoTab RT TF600

Størrelse: 26,3 x 17,1 x 0,83 cm
Vekt: 525 gram
Skjerm: 10,1 tommer Super IPS+ LCD, 1366 x 768 punkter, 178 graders innsynsvinkel, Corning Fit Glass ripesikkert glass
Operativsystem: Windows RT (Windows 8 for ARM)
Internett: 802.11b/g/n Wi-Fi, HSPA+/3G (opsjon)
Kamera:8 megapiksel med LED-lys. 2 megapiksel frontkamera.
Maskinvare: Nvidia Tegra 3 firekjerner
Lagring: 64 GB lagring. 2 GB RAM.
Teknologi: Bluetooth 4.0, Wi-Fi Direct, NFC, GPS, G-sensor, lyssensor, gyroskop, kompass.
Inn-/utganger: 3,5 mm utgang for hodetelefon/mikrofon (2-i-1). 1x Micro HDMI. 1x MicroSD-kortleser.
Batteri: 25 watt-timer (Wh). 22 Wh i tastaturdokk (opsjon). 9 timer bruk, 16 timer med tastaturdokk.
Forventet pris ved lansering: Wi-Fi+3G-versjon: 6 299 kroner. Wi-Fi-versjon: 5 499 kroner. 3G-versjon med dokking: 7 499 kroner.
Tilgjengelig i Norge: 23. oktober

Asus har lansert sitt første nettbrett som benytter Windows RT – det vil si Microsofts Windows 8-versjon beregnet på nettbrett med ARM-baserte prosessorer. Dette er samme type prosessorer som kjører på Android-baserte nettbrett og på Apple iPad, og kjennetegnes blant annet ved lavt strømforbruk.

Det nye nettbrettet har fått navnet Asus VivoTab RT, og er i likhet med Asus' kjente Transformer-produkter et nettbrett som med enkle håndgrep kan gjøres om til en bærbar PC med tastatur.

Nettbrettet har en 10,1-tommers Super IPS+-skjerm, og med en tykkelse på 8,3 millimeter og en vekt på 525 gram er dette ifølge Asus ett av de letteste og tynneste 10,1-tommerne på markedet. En iPad har til sammenligning en tykkelse på 9,4 millimeter og en vekt på 652 gram.

Nvidia Tegra 3

VivoTab RT benytter Nvidias Tegra 3-systembrikke, som inneholder fire prosessorkjerner, samt en femte hjelpekjerne som benyttes når det ikke er behov for kraften i de vanlige prosessorene. Det skal bidra til bedre batteritid.

Ifølge en pressemelding fra Asus har VivoTab RT en batteritid på opptil ni timer sammenhengende bruk. Batteriet er på 25 watt-timer – som riktignok ikke er mye i forhold til 42,5 watt-timer-batteriet i iPad. Men ved å koble til tastaturdokkingen får du 22 watt-timer ekstra, noe som skal gi inntil 16 timers bruk før du må lade.

Det er 64 GB innebygget lagringsplass og 2 GB arbeidsminne (RAM). Nettbrettet har også en MicroSD-kortleser, slik at du kan utvide lagringskapasiteten ytterligere ved behov.

Tastaturdokking

Kjøper du tastaturdokkingen kan VivoTab RT gjøres om til en bærbar PC. Men siden Windows RT krever at programmene du kjører er kompilert for ARM-arkitekturen, kan du ikke kjøre alle de vanlige Windows-programmene. Men du får med Microsofts egen Office Home & Student 2013-pakke som standard, og det er all grunn til å tro at mange kjente og kjære Windows-programmer også vil komme i RT-versjon etter hvert.

Asus VivoTab RT er tilgjengelig for forhåndsbestilling i Norden fra den 23. oktober. Prisen starter på 5 499 kroner.

Les også
Office kommer til iPad
Les også
Samsung dropper Windows RT
Les også
Overrasket med å lansere to nye iPad-er
Les også
Tynnere og lettere enn iPad
Les også
Microsoft slipper helt nye nettbrett
annonse