Til hovedinnhold

GeForce Now er endelig lansert, også i Norge

Nå kan du strømme spillbiblioteket ditt rett til telefonen

GeForce Now er Nvidias strømmetjeneste for spill, og konkurrerer med lignende tjenester som Google Stadia, Playstation Now og Microsoft xCloud. Nå melder Engadget om at tjenesten endelig er lansert for fullt i 30 land, inkludert Norge. Du kan fra og med i dag gå inn på Nvidias norske sider og teste tjenesten.

Her får du to valg: enten kan du spille gratis, eller så kan du kjøpe et Founders-medlemskap. Med sistnevnte følger en rekke fordeler, først i rekken at du får umiddelbar tilgang til serverne.

I gratisversjonen må du nemlig potensielt vente lenge på å få tilgang, ettersom du blir satt bakerst i køen for en serverplass. Du kan heller ikke spille lenger enn én time av gangen, før du må stille deg bakerst igjen.

Med Founders-medlemskapet får du derimot seks timers spilletid, prioritert tilgang og RTX-støtte. Her er attpåtil de første 90 dagene gratis, men så binder du deg også for 12 måneder med en månedspris på 59 kroner for de resterende 9 månedene.

Benytter det eksisterende Steam-biblioteket ditt

GeForce Now fungerer ved at spill strømmes fra Nvidias servere til en kompatibel enhet. Foreløpig er kompatible enheter Windows-maskiner, Mac-maskiner, Nvidia Shield TV-bokser og Android-enheter med minst Android 5.0.

Du har to valg: gratis eller Founders-medlemskap.

Tjenesten skiller seg fra de øvrige, tidligere nevnte tjenestene ved at du ikke kjøper deg inn i et separat økosystem eller må kjøpe spill kun for GeForce Now.

I stedet lar Nvidia deg koble inn de allerede eksisterende spillibibliotekene dine, fra eksempelvis Steam eller Epic Games Store. Dermed slipper du, om du allerede har et velfylt bibliotek, å kjøpe spillene på nytt. Dette reduserer også risikoen ved å bruke tjenesten omtrent totalt, for om du skulle bestemme deg for å avslutte abonnementet vil du fortsatt eie spillene du kjøpte i Steam, eksempelvis.

Dette er en stor fordel over eksempelvis Google Stadia, noe vi også påpekte i vår sniktitt. Med Stadia abbonnerer du i praksis på Googles servere og plattform; med Nvidia GeForce Now abbonnerer du kun på serverne. Plattformen er din egen. Du kan også bruke en hvilken som helst kontroller med Nvidia GeForce Now, og har langt større utvalg av enheter å spille på.

Så er det da heller ingen gratisspill her, foruten allerede gratis spill som Fortnite. Du får heller ikke HDR, og selv om RTX er inkludert er maksimal oppløsning 1920 x 1080 piksler og 60 bilder i sekundet.

Grunnen til at Nvidia har satt maksimal øktlengde selv på Founders-medlemskapet (før du må koble deg opp igjen), er at de mener de færreste spiller lenger enn dette. Ja, faktisk har de selv gjort studier og funnet ut at 99 prosent av alle økter er kortere enn seks timer. Om disse tallene stemmer for alle vet vi ikke, men seks timer burde være nok for de fleste.

Nvida GeForce Now er tilgjengelig via Nvidias egne sider.

Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
annonse