Tek.no

Nyhet

Nettsted: Snart kan du låse opp bilen med iPhone og Apple Watch

Kodereferanser tyder på store nyheter i neste iPhone-oppdatering.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
7 Feb 2020 10:05Først publisert 6 Feb 2020 07:39
annonse

Med jevne mellomrom sender Apple ut oppdateringer til iOS som gjør deres iPhoner smartere og sikrere. Nå melder nettstedet 9to5mac at den siste oppdateringen med navn iOS 13.4 inneholder nyheter av den mer interessante sorten.

Skjult i koden til operativsystemet har de nemlig funnet referanser til en funksjon kalt «CarKey». Denne skal i nær fremtid gjøre det mulig å låse opp og starte biler med iPhone eller Apple Watch, uten å ha med seg den fysiske nøkkelen.

Systemfilene avslører visstnok også at CarKey skal bli mulig å bruke på biler som allerede støtter nøkkelfri inngang og start ved hjelp av NFC-standarden.

Les også
Må-ha-dingsen for deg som bruker CarPlay

Skal fungere på tomt batteri

Om 9to5mac har rett i sine funn blir det ikke nødvendig å autentisere seg med Face ID. I så fall får CarKey mulighet til å slippe deg inn i bilen selv om telefonen eller Apple-klokken din er tom for strøm.

annonse

En ekstra grunn til å holde greie på hvor du har slengt telefonen din der altså, selv om denne «ekspress»-åpnefunksjonen også skal være mulig å slå av via «Wallet» appen.

Mens fysiske nøkler er dyre og gjerne utstedes i kun et par eksemplarer, skal CarKey dessuten gi deg muligheten til å dele den digitale bilnøkkelen din med familiemedlemmer og venner ved behov.

Jobber med bilprodusenter

Selv om CarKey kommuniserer med bilen din over NFC-standarden blir det et krav at bilprodusenten din tilbyr en app som lar deg sette opp tilkoblingen til bilen.

Apple skal allerede jobbe med flere bilprodusenter for å sikre støtte for funksjonen. Det er usikkert hvorvidt noen biler støttes allerede når iOS 13.4 slippes for allmuen. iOS-versjonen er foreløpig i en lukket betaversjon.

Les også
EU stemte for felles ladestandard: Vant med 582 mot 40 stemmer
annonse

Les også