Til hovedinnhold

GoPro Hero7 skal klare seg uten dyrt ekstrautstyr

Får kraftig forbedret videostabilisering.

Aktivitetskameraprodusenten GoPro har akkurat lansert oppfølgeren til sitt Hero6 Black-kamera, kalt Hero7 Black.

Det er bare et år siden den forrige modellen kom på markedet, men med den siste utgaven mener produsenten at de skal ha «satt en ny standard for videostabilisering» med en funksjon de kaller «HyperSmooth».

Lag proffe videoer uten ekstrautstyr

HyperSmooth skal visstnok gjøre det mulig å ta opp video som ser proff ut uten å trenge ekstrautstyr som en slingrebøyle, eller en såkalt «gimbal», som kanskje flere kaller denne formen for videostabilisering.

Ifølge GoPro skal den samme teknologien ha noen knep i ermet som slingrebøyler ikke har. For eksempel muligheten til å fungere under vann eller når det blåser kraftig.

Får direktestrømming

Hero7 Black får også et par andre nye funksjoner, som muligheten til å strømme video i sanntid til blant annet Facebook, YouTube og Twitch. Med «TimeWarp» kan kameraet også komprimere lange videoopptak til en stabilisert høyhastighetsversjon for deg automatisk. GoPro tror denne funksjonen vil gjøre det morsomt å dele opptak du har gjort fra lengre turer eller opplevelser.

Hero7 Black tar opp video i 4K-oppløsning med inntil 60 bilder i sekundet og kan ta stillbilder i 12 megapiksler med HDR-funksjon. Kameraet er også vanntett ned til 10 meter og kan brukes med stemmestyring.

Om vi kikker til konkurrentene blir det klart at Garmin ikke har oppdatert sitt Virb Ultra 30-kamera, med maksimal støtte for opptak i 4K 30 FPS, siden 2016. Sonys FDR-X3000 kan på sin side skilte med like høyoppløst opptak som Hero7 Black, men også en høyere pris.

Den nye GoPro-familien: White, Silver og Black.

Oppgraderte småsøsken

Alle disse nye funksjonene blir eksklusive for toppmodellen, men sammen med Hero7 Black lanserte GoPro også de rimeligere Hero7 Silver og Hero7 White.

Lik storebroren får Silver-modellen støtte for opptak i 4K, men en viktig forskjell er at denne billigere versjonen maksimalt kan fange 30 bilder i sekundet. Det er neppe godt nok for de som vil lage proffe aktivitetsvideoer som gjerne er forbundet med stor fart og som dermed må nedgradere til Full HD-oppløsning og 60 FPS.

Den billigste GoPro-modellen, White, er på sin side låst til å ta opp video i Full HD med 60 bilder i sekundet. Silver og White har heller ikke HyperSmooth-funksjonen til toppmodellen.

Mens Hero7 Black får en utsalgspris fra 4400 kroner blir nye Silver og White tilgjengelig fra henholdsvis 3300 kroner og 2200 kroner. Alle de nye modellene lanseres 27. september.

Hva skjer når vi fester aktivitetskamera på droner?
Sjekk vår høytflyvende test her »

annonse