Til hovedinnhold

Også politiet har sansen for elektriske sparkesykler

Gjennom tidene har politiet benyttet seg av mange typer fremkomstmidler – selv i våre dager går det framover på alt fra hest til helikopter. Men aldri før har vi sett lovens lange arm på så små hjul.

For i takt med at de elektriske sparkesyklene har slått gjennom for alvor i hovedstaden, har også politiet på Bergen Lufthavn sett fordelene med den mikromobile revolusjonen.

Der har de nemlig gått til innkjøp av tre uniformerte elsparkesykler.

Kortere utrykningstid

– Vi holder til nesten fire hundre meter fra terminalen, så vi sparer jo fort noen minutter når vi slipper å tilbakelegge dem til fots, forteller politioverbetjent Tom Throndsen, som er seksjonsleder for grenseseksjonen ved Vest politidistrikt.

Han forteller at de tre syklene, som ble levert i november i fjor, allerede har rullet mellom seks og syv hundre kilometer hver.

Så det er ingen tvil om at elsparkesyklene har spart betjentene for mye trasking.

– Sparkesyklene har blitt veldig godt mottatt både av de som bruker dem og av flyplassens publikum for øvrig, forteller Throndsen.

Ikke sperret

Hvis du synes det er noe kjent med disse elsparkesyklene, har det sin forklaring i at det er uniformerte versjoner av E-twow Booster V – den dyre men meget gode sykkelen vi nylig ga et «best i test»-stempel i vår samletest.

– Elsparkesyklene vi har levert til politiet på Bergen Lufthavn er for øvrig ikke sperret på 20 km/t, opplyser Tom Melby, som er daglig leder i Elspark.no.

Det vil si at disse sparkesyklene kan komme opp i rundt tretti kilometer i timen.

Melby legger også til at de nylig lånte ut en slik uniformert sparkesykkel til politiet i Lillestrøm for bruk under byens «Byfest»-arrangement.

Men om dette betyr at vi snart kan forvente oss å se politiet susende rundt i bygatene på elektriske sparkesykler er et annet spørsmål.

Oppdatert 24. juni: Etter at Tek.no publiserte saken har vi fått opplyst at programvaren i elsparkesyklene til politiet er oppdatert. De har nå en makshastighet på 20 kilometer i timen.

Ny på to små hjul?
Ti råd til deg som skal kjøre elektrisk sparkesykkel >>>

annonse