Tek.no

Nyhet

Også politiet har sansen for elektriske sparkesykler

Tom Melby / Elspark.no
22 Juni 2019 06:00

Gjennom tidene har politiet benyttet seg av mange typer fremkomstmidler – selv i våre dager går det framover på alt fra hest til helikopter. Men aldri før har vi sett lovens lange arm på så små hjul.

For i takt med at de elektriske sparkesyklene har slått gjennom for alvor i hovedstaden, har også politiet på Bergen Lufthavn sett fordelene med den mikromobile revolusjonen.

Der har de nemlig gått til innkjøp av tre uniformerte elsparkesykler.

Kortere utrykningstid

Tom Melby / Elspark.no

– Vi holder til nesten fire hundre meter fra terminalen, så vi sparer jo fort noen minutter når vi slipper å tilbakelegge dem til fots, forteller politioverbetjent Tom Throndsen, som er seksjonsleder for grenseseksjonen ved Vest politidistrikt.

Han forteller at de tre syklene, som ble levert i november i fjor, allerede har rullet mellom seks og syv hundre kilometer hver.

Så det er ingen tvil om at elsparkesyklene har spart betjentene for mye trasking.

– Sparkesyklene har blitt veldig godt mottatt både av de som bruker dem og av flyplassens publikum for øvrig, forteller Throndsen.

Ikke sperret

Tom Melby / Elspark.no

Hvis du synes det er noe kjent med disse elsparkesyklene, har det sin forklaring i at det er uniformerte versjoner av E-twow Booster V – den dyre men meget gode sykkelen vi nylig ga et «best i test»-stempel i vår samletest.

– Elsparkesyklene vi har levert til politiet på Bergen Lufthavn er for øvrig ikke sperret på 20 km/t, opplyser Tom Melby, som er daglig leder i Elspark.no.

Det vil si at disse sparkesyklene kan komme opp i rundt tretti kilometer i timen.

Melby legger også til at de nylig lånte ut en slik uniformert sparkesykkel til politiet i Lillestrøm for bruk under byens «Byfest»-arrangement.

Men om dette betyr at vi snart kan forvente oss å se politiet susende rundt i bygatene på elektriske sparkesykler er et annet spørsmål.

Oppdatert 24. juni: Etter at Tek.no publiserte saken har vi fått opplyst at programvaren i elsparkesyklene til politiet er oppdatert. De har nå en makshastighet på 20 kilometer i timen.

Ny på to små hjul?
Ti råd til deg som skal kjøre elektrisk sparkesykkel >>>

Les også
Undersøkelse: Unge menn vil ha raske sparkesykler
annonse

Les også