Nyhet

Asus' nye spillskjerm er like bred som to 16:9-skjermer satt sammen

49 tommer og optimalisert for spilling.

Det er litt over et år siden vi først fikk se og teste den svært så brede Samsung CHG90, og nå blir det mer og mer klart at skjermer med 32:9 bredde/høydeforhold ikke er noen døgnflue.

Asus har i hvert fall også kastet seg på moroa med en nær identisk spillskjerm, som da har fått betegnelsen ROG Swift XG49VQ. Her får du altså en 49-tommer med en oppløsning på 3840 x 1080 piksler – som tilsvarer to Full HD-skjermer ved siden av hverandre.

Men med en monitor av denne typen trenger du da ikke irritere deg over rammekanten i midten.

ROG Swift XG49VQ er også buet, da med en kurvatur på 1800R. Det vil si at dersom skjermen var bred nok til å lage en sirkel, ville den hatt en radius på 1,8 meter.

Har FreeSync 2

Noen vil naturligvis mene at den ekstra brede Full HD-oppløsningen ikke er god nok, men det denne skjermen ikke har i antall piksler tar den naturligvis igjen med gode spillegenskaper i form av 144 Hz bildefrekvens og FreeSync 2-støtte.

Sistnevnte gjør at den går ekstra godt sammen med grafikkort fra AMD og at den kan skilte med DisplayHDR 400-sertifisering.

Den kan farger også, ettersom den skal kunne dekke 125 prosent av sRGB-fargerommet. I tillegg støtter skjermen noe Asus kaller «Shadow Boost» der detaljer i mørke omgivelser kommer klarere frem – og det uten at lyse områder skal oppleves som overeksponert.

Kommer til Norge neste år

Hvor godt dette fungerer gjenstår naturligvis å se. Hva prisen ender vet vi heller ikke ennå, men vi har fått bekreftet fra Asus at den dukker opp på det norske markedet en eller annen gang i løpet av første halvår 2019.

Er du ikke så interessert i spill, minner vi om at Dell også har tatt det superbrede formatet inn i varmen i form av UltraSharp U4919DW – som har bedre oppløsning og i hovedsak er ment for kontorbruk.

Asus-skjermen ligner altså en god del på denne:
TEST: Samsung CHG90 – den villeste skjermen vi noen gang har testet >>>

(Kilde: PCGamer)

Les også
Asus slår på stortrommen
Les også
Dells gigantiske monitor er som to skjermer har smeltet sammen
Les også
Dette kompromisset vil ikke glede de som har bladd opp 25 000 kroner for Asus' nye skjerm
Les også
Samsung CHG90: Den villeste skjermen vi noen gang har testet
annonse