Tek.no

Nyhet

Bloomberg: Intel, Broadcom og Qualcomm dropper også Huawei

Følger i Googles fotspor.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
20 Mai 2019 08:16

Søndag kveld norsk tid ble det kjent at Google kutter samarbeidet med Huawei etter press fra amerikanske myndigheter. Nå skriver Bloomberg at Intel, BroadCom og Qualcomm, tre av verdens ledende prosessorprodusenter, også kutter samarbeidet sitt med den kinesiske telegiganten.

Ansatte i de tre amerikanske selskapene skal ha blitt informert om at samarbeidet med Huawei blir fryst inntil videre, skriver Bloomberg. Hvor lenge er ikke sikkert.

Dermed er det fire store, amerikanske selskaper som har droppet samarbeidet med Huawei i løpet av det siste døgnet.

Huawei-mobiler i dag har fortsatt Google-apper

Google Norge har bekreftet overfor Tek.no at nåværende Huawei-enheter vil fortsette å ha tilgang til Google-apper, som apllikasjonsbutikken Play Store.

Fremtidge Huawei-mobiler rammes imidlertid av utestengelsen.

Både Huawei og Google henviser til denne meldingen Googles Android-konto la ut på Twitter:

Google nevner dog ikke om dette vil gjøre noe med fremtidige programvare- eller sikkerhetsoppdateringer. Dette kunne heller ikke Googles presseperson forklare ytterligere.

Hverken Intel, Qualcomm eller Broadcom har svart på våre henvendelser.

Viktige komponenter

Bortsett fra Googles brudd er det trolig Intel-samarbeidet som vil ramme Huawei hardest. Intel leverer i dag blant annet serverkomponenter og prosessorene til selskapets bærbare datamaskiner, som MateBook Pro X.

Qualcomm leverer prosessorer og modem for flere av Huaweis mobiler, mens Broadcom leverer svitsjer – nøkkelkomponenter i telekomnettverk som Huawei er tungt investert i.

Hamstret prosessorer i påvente av forbud

Ifølge en Bloomberg-artikkel publisert på 17. mai skal Huawei ha hamstret komponenter fra de tre selskapene den siste tiden i påvente av et forbud. Bufferen de har bygd seg opp skal holde i tre måneder.

I mars rapporterte nettstedet The Verge at Huawei jobber med å utvikle egne alternativer til Android og Windows, angivelig for å beskytte seg mot en situasjon som de nå har havnet i. De lager også mange av mobilkomponentene selv, blant annet mobilprosessorer og modem, og rammes dermed neppe nevneverdig av Qualcomms avgjørelse.

Det er ikke kjent hva som vil skje med Windows på Huawei-maskiner, da hverken Microsoft eller Huawei har uttalt seg om situasjonen ennå.

Les også
Panasonic stopper Huawei-leveranser
Les også
BBC: Huawei kan ikke lenger samarbeide om mobilprosessorer
Les også
Hva kan Huawei gjøre nå?
annonse

Les også