Tek.no

Nyhet

Dette var de mest solgte bilene i juli

Hanne Hattrem
Stein Jarle Olsen
1 Aug 2019 19:00

Juli er vanligvis en ganske rolig måned i bilmarkedet, og juli i år var inget unntak. Totalt ble det registrert 9.178 nye personbiler i juli, en liten nedgang sammenlignet med juli i fjor, melder Opplysningsrådet for veitrafikken.

Av disse var 3.484 personbiler med nullutslipp, som ga en markedsandel på 38 prosent. Samtlige nullutslippsbiler var elbiler. I tillegg ble det bruktimportert 522 nullutslippsbiler i løpet av måneden.

Hybridandelen var ellers på 24,9 prosent, og av disse var litt under halvparten hybrider som kan lades med kabel, såkalt ladbare hybrider.

18,8 prosent av bilene som ble nyregistrert i juli hadde kun dieselmotor, 18,3 prosent kun bensinmotor. Dette var ned fra henholdsvis 21,2 og 27 prosent i juli i fjor og ga et gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle biler på 67 gram per kilometer.

Golf, Leaf og e-tron

Volkswagen Golf var den mest solgte bilen i Norge i juli, men om vi inkluderer bruktimport er det Nissan Leaf som troner på toppen. Deretter følger Audi e-tron, Toyota Corolla, Toyota Rav4 og Tesla Model 3.

For sistnevnte stupte som vanlig leveringstallene etter et voldsomt leveringskjør i måneden som avsluttet forrige kvartal. I juni leverte nemlig Tesla over 3.000 Model 3, i juli bare 308.

Full stopp: Kia e-niro.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Det snegler seg også fremover for Kia, som i slutten av juni varslet at de kun så for seg å kunne levere mellom 150 og 250 e-Niro i løpet av resten av 2019. I juli ble fasiten 32.

Dette var de 15 mest solgte bilene i juli, uansett drivlinje. Tallene er uten bruktimport:

Om vi kun ser på elbilene, ser lista slik ut. Disse tallene inkluderer bruktimport:

annonse

Les også