Tek.no

Nyhet

Sju nye Macbooker kan være på vei

Apple har registrert nye modellnavn.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
14 Juni 2019 12:00

Om du planlegger innkjøp av en ny Macbook-maskin i nærmeste framtid kan det kanskje være verdt å avvente litt.

Apple har nemlig registrert ikke mindre enn sju nye laptopmodeller i databasen til den såkalte «Eurasian Economic Commission», skriver Macrumors.

Disse registreringene er nødvendige for å kunne selge produkter med kryptering i Russland og enkelte andre land, og er derfor vanligvis troverdige indikasjoner på kommende produkter. Tidligere har de blant annet stått for tidlige varslinger om en rekke iPad-, Mac- og iPhone-modeller.

De nyregistrerte maskinene har modellnumrene A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 og A2251.

Ny 16-tommer?

Å studere dagens modellnumre gir ikke mange hint om hva som kan komme, men det er verdt å notere at Macbook Pro med 17-tommers skjerm var innom modellnummeret A1151 før den siste modellen gikk ut av salg i 2012.

Apples 17-tommers Macbook Pro gikk ut av produksjon i 2012.
Apple

Det har vært spekulert, blant annet av den normalt treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo, i at Apple vil lansere en ny 16-tommers Macbook Pro-modell i år. Kanskje kan det være den som bærer det høyeste modellnummeret i rekken.

Kuo hadde ikke mange detaljer å by på om den nye maskinen, men hevdet tidligere i år at den ville ha en helt ny design og en skjerm på mellom 16 og 16,5 tommer.

Kuo spådde samtidig at Apple ville lansere en ny proffskjerm på 31,6 tommer med 6K-oppløsning – akkurat det vi fikk servert på selskapets utviklerkonferanse WWDC nylig.

Mac kommer vanligvis i oktober

Det er imidlertid tvilsomt om noen ny Macbook Pro gjør entré før tidligst i høst. Resten av Macbook Pro-porteføljen ble oppdatert bare for et par uker siden, og Apple har iblant kjørt et eget Mac-fokusert arrangement i oktober, ikke så lenge etter høstens sedvanlige iPhone-lanseringer.

Den minste Macbook-modellen er overmoden for en oppgradering. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

En annen maskin som det er på høy tid at Apple oppdaterer, er den aller minste Macbook-modellen med 12-tommers skjerm. Denne ble sist oppdatert så langt tilbake som i juni 2017, og fremstår i dag som en smule utdatert, blant annet kun med syvendegenerasjons Intel Core-prosessorer.

En oppgradert utgave av Macbook Air er heller ikke utenkelig, ettersom den siste utgaven ble lansert i fjor høst. Sen, men forbaska god, kalte vi den da.

Les også
Analytiker: – Apple gir opp problemtastatur
Les også
Mannen bak iPhone-designet slutter i Apple
annonse

Les også