Tek.no

Nyhet

Nintendo saksøkes for problemer med Joy-Con-kontrollerne

Har du opplevd lignende problemer?

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Torstein Norum Bugge
23 Juli 2019 12:00

Siden Nintendo lanserte sin Switch i 2017 har selskapet hatt enorm suksess med den håndholdte hybridkonsollen sin. Ikke minst takket være solide, egenproduserte titler som «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» og «Super Mario Odyssey» – men også takket være konsollens utforming selv.

De avtagbare Joy-Con-kontrollerne gjorde Switch til en av de mest fleksible spillopplevelsene på markedet, og har bragt mange glede. Nå ser de imidlertid også ut til å bringe mange frustrasjon, melder The Next Web.

Mange av Joy-Con-kontrollerne later nemlig til å ha en lei tendens til å begynne å «drifte» etter en tids bruk, der tommelspakene registrerer bevegelse uten at det gis noen input. Ikke overraskende kan dette gi problemer i spill, der karakteren din plutselig kan finne på å løpe utfor et stup av seg selv, for eksempel.

Gruppesøksmål mot Nintendo

Nintendo Switch har vært en enorm suksess for selskapet.
Nintendo

Dette har nå eskalert til et gruppesøksmål i USA, der mange berørte brukere har gått sammen om å saksøke Nintendo for feilen. Det er advokatselskapet Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith som har fått oppgaven med å lose søksmålet gjennom rettssystemet.

Ifølge dem er hovedproblemet til deres klienter, altså Switch-eierne, at Nintendo nekter å rette feilen gratis. I stedet henviser de brukerne til å kjøpe nye Joy-Con-kontrollere.

Dette ville neppe vært en forretningspraksis norske forbrukermyndigheter ville tillatt, ettersom vi her til lands har fem års reklamasjon på all storelektronikk – og generelt to års reklamasjon også ellers. Gitt at Nintendo Switch har vært ute i knapt to år burde altså få om ingen her til lands støte på samme problem som de amerikanske brukerne.

Nettsted: Nintendo vil tilby gratis reperasjon

Nintendo har så langt ikke vært interessert i å kommentere problemet offentlig, men ifølge nettstedet Vice kan problemet løses før saken engang finner veien til rettssalen.

Vice skriver at i et internt notat instruerer Nintendo sine verkstedansatte til å ta imot enhver Joy-Con som kommer inn til reparasjon, og tilby gratis erstatning – uten å stille spørsmål. Kunder som allerede har betalt for reparasjon av sine Joy-Cons skal få refundert beløpet de betalte.

Vi har kontaktet Bergsala, den norske Nintendo-distributøren, for å få bekreftet hva situasjonen er her i landet.

  • Har du opplevd lignende problemer med dine Joy-Con-kontrollere? Kommenter gjerne under eller kontakt oss!

Nintendo lanserte ny, billigere Switch for litt siden:
Vil koste mye mindre enn originalen, men med noen ulemper »

(Kilde: The Next Web)

Les også
Nå skal tydeligvis Nintendo Switch kunne bli din nye treningspartner
annonse

Les også