Tek.no

Nyhet

Vil boikotte MMS

Øystein W Høie
11 Sept 2004 23:35

Nordmenn burde slutte å bruke MMS-meldinger. Det mener i alle fall personene bak det nystartede, norske nettstedet BrukGPRS.com, som nå går til frontalangrep mot operatørenes nye melkeku.

Bildemeldinger er i dag stivt overpriset i forhold til hva de koster for mobiloperatørene. De fleste operatører tar mellom 2 kr og 2,50 kr for å la deg sende bilder og video til venner og bekjente. I virkeligheten koster ikke overføringen av data mer enn noen øre.

Løsningen for å slippe unna kostnadene er enkel; bruke e-post. De fleste nyere telefoner kan fint sende og motta e-post, som koster en brøkdel av hva man betaler for MMS. Det å sende et normalt VGA-bilde på 50 KB vil da kun koste 30 øre hos landets billigste GPRS-operatør, OneMobile.

E-post har sine ulemper i forhold til vanlige bildemeldinger. Man betaler for eksempel like mye for å motta e-post som det koster for avsender å sende. I tillegg kreves det at man sjekker innboksen og laster ned e-post, meldingen sendes med andre ord ikke direkte til telefonen.

For de som pleier å sende mye bilder vil det nok allikevel lønne seg å gå over til e-post. BrukGPRS håper også at en folkeboikott av bildemeldinger kan føre til at operatørene senker prisene.

Nærmere instruksjoner for hvordan du setter opp og sender e-post fra mobiltelefonen din, finnes hos BrukGPRS.com.

annonse

Les også