Nyhet

Firefox blir raskere

Firefox 4.0 beta 5 er nå tilgjengelig for nedlasting i 39 språkversjoner, inkludert norsk.

Blant nyhetene er en knapp som skal gi brukeren enklere tilgang til de mest brukte innstillingene via samme knappen. Den nye knappen skal gi også mer plass til selve nettsidene.

Videre er maskinvareakselerasjon nå aktivert som standard, dersom Windows 7 er installert. Denne akselerasjonen er gjort mulig ved hjelp av programmeringsgrensesnittet Direct 2D fra Microsoft, et grensesnitt som ble introdusert i Windows 7, og som drar nytte av skjermkortet i PC-en for raskere visning av nettsider, spesielt sider med mye grafikk.

Den nye betaen har også fått nytt programmeringsgrensesnitt for lyd ("Audio API"), noe som Mozilla mener skal føre til bedre multimediaopplevelse på web, det vil si ved bruk av HTML5.

Sikkerheten er blitt trappet opp med støtte for protokollen "HTTP Strict Transport Security" (HSTS). Hensikten er å tvinge enkelte nettsider til å lastes kun over SSL.

Les detaljene rundt Firefox 4.0 beta 5 i lanseringsnotatet.

Neste betaversjon skal etter planen være klar allerede på fredag, eventuelt i neste uke, og den endelige versjonen i oktober.

Last ned

Firefox 4.0 beta 5 kan lastes ned fra mozilla.com.

(Kilde: Neowin, Zdnet)

Les også
Firefox setter opp farten
Les også
Internet Explorer 9.0
Les også
Xmarks legges ned
Les også
Chrome 6.0
Les også
Raskere og enklere Chrome
Les også
Firefox støtter skjermberøring
Les også
Er IE9 klar for utfordringen?
Les også
Firefox 4.0 beta offisielt lansert
Les også
Skreddersy Firefox til ditt bruk
annonse