Tek.no

Nyhet

Vil ha slutt på bindingstid uten mobil

3 Aug 2009 10:02

Bindingstid tegnes i de fleste tilfeller når du kjøper en mobiltelefon. Da betaler du gjerne helt ned til én krone for mobilen, og en høy abonnementsavgift dekker gjennom 12 måneder mobiltelefonen og renter.

Forbrukerombudet angriper Netcom

Flere operatører lar deg også tegne bindingstid mot at du får billigere ringeminutter, noe Forbrukerombudet nå vil ha slutt på. Til Netcom har de gitt en frist til 31. august med å avslutte denne praksisen før de tar saken til Markedsrådet.

Netcom har svart til Forbrukerombudet at disse abonnementene innebærer billigere ringetid og at det derfor er en fordel for kunden, skriver dinside.no. Dersom du vil si opp abonnementet før avtaleperioden koster det 600 kroner å si opp avtalen når den er fersk, og prisen synker med 50 kroner hver måned, noe Netcom beskriver som et lavt bruddgebyr.

– Kunden låses til operatøren

Forbrukerombudet mener slik avtaletid ofte blir tilbudt forbrukere med forhåndsbetalte abonnementer, noe som fører til at kundene får oppspart ringetid. Denne får de ikke utbetalt når de sier opp abonnementet, og mener kundene på den måten låses til operatøren.

Nå vurderer Netcom saken fortløpende, og vil ta stilling til Forbrukerombudets krav innen fristen utløper, ifølge en uttalelse fra Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom, til Dinside.

(Kilde: dinside.no)

Les også
Operatørlås og bindingstid
Les også
Kjøpe mobil i julegave?
Les også
Telenor setter ned surfeprisene
Les også
– Jailbreaking er en stor trussel
Les også
Her er Netcoms Iphone-priser
Les også
Network Norway sabler prisene
Les også
Termineringsseier for Tele2 og Network Norway
annonse