Tek.no

Nyhet

Evigvarende batterier

Marius S Eltervåg
13 Mai 2005 15:25

Forskere ved University of Rochester jobber med et nytt konsept, der de vil utnytte kraften fra det radioaktive stoffet tritium for å lage en ny type batterier. Disse batteriene vil kunne ha en helt ekstrem levetid, faktisk opp til flere tiår.

Tanken bak batteriene er at de skal kunne brukes i satelitter, instrumenter som måler klimaforandringer og andre apparater som i stor grad er selvdrevne - og gjerne plassert der det er vanskelig å ferdes for mennesker.

I tillegg til å være særdeles utholdende, vil batteriene ikke være større enn at de teoretisk sett kunne fått plass i en mobiltelefon eller PDA, noe som hadde revolusjonert mobilindustrien. I dag er nemlig batteriet en av de aller største flaskehalsene i utviklingen av mobiltelefoner.

Det er imidlertid lite trolig at trutium-drevne mobiltelefoner vil bli en realitet med det første. Til tross for at forskerne hevder at batteriene vil være like trygge som vanlige batterier, vil nok både helsemyndighetene og miljøvernorganisasjoner protestere høylytt mot at mannen i gata skal gå med radioaktive stoffer i lommen.

(Kilder: Engadget, NTF)

Les også
Glem ladetiden
Les også
Tåler ikke temperaturer
annonse

Les også