Nyhet

Nye Symbian-virus

Viruset har fått navnet Drever.A og er en trojan som er gjemt i en fil med det ironiske navnet 'Anti-Virus.SIS'. Anti-Anti-virus ville kanskje vært mer passende.

Viruset gjør ingen skade i seg selv, men det sørger for at antivirus-programvare fra Kaspersky og Simworks ikke startes. Dermed hjelper virusbeskyttelsen lite, og telefonen blir åpen for andre virusangrep.

To virus for prisen av ett
Uten antivirus kan Locknut.B være en trussel mot symbianbaserte telefoner. Det er F-Secure som nå melder om det nye viruset, som også er en såkalt trojan. Kamuflert som en oppdatering for Series 60-baserte telefoner, vil Locknut.B angripe viktige systemfiler på telefonen og gjøre det umulig å starte programmer. Håndsettet blir dermed låst for all bruk.

Det kreves et eget program og en spesiell fremgangsmåte for å få fjernet Locknut-virus, du kan lese mer om dette på nettsidene til F-Secure.


Noen ganger er 'nei' det smarteste.

For riktig å være til plage, har virus-makerne lagt ved et annet virus som også blir installert, det beryktede Cabir.V. Det vil imidlertid ikke utgjøre noen stor trussel: Locknut.B gjør det umulig å starte programmer på telefonen, og dermed vil heller ikke Cabir.V kunne kjøres.

Det er verdt å merke seg at Cabir.V fortsatt vil ligge på telefonen om man får fjernet Locknut.B, men viruset vil ikke være aktivt. Brukeren må selv finne viruset og starte det, noe som burde være enkelt å unngå.

Om man skulle være så uheldig å få startet Cabir.V, vil viruset kun spre seg selv. Cabir er en familie med såkalte ormer, og viruset gjør ikke særlig skade annet enn å forsøke å spre seg til andre telefoner via blåtann.

F-Secure er en flere programvare-produsenter som slåss mot virusplagen, og på deres nettsider kan du lese mer om de fleste kjente virus, samt finne løsninger til hvordan man får fjernet viruset fra telefonen om den har blitt infisert.

Les også
Dette viruset kan sette deg i gjeld
Les også
Ny versjon av Symbian i morgen
Les også
Doom truer Symbian
Les også
Går mot barneporno
Les også
Virus på jordomseiling
Les også
Flere MMS-virus
Les også
Nå kommer MMS-virus
Les også
Atter et virus
annonse