Tek.no

Nyhet

Ricoh slipper nytt kompaktkamera...

Are Thunes Samsonsen
23 Nov 2007 10:59

Ricoh Caplio RR770 er ikke spesielt spennende, uten at det skiller seg nevneverdig ut på den måten heller. Kameraet forsvinner i mengden av andre kompaktkameraer med praktisk talt identiske spesifikasjoner: 7,1 megapiksler, 32 MB internt minne, 3x zoom, samt 3-tommers skjerm med 230 000 piksler. Hørt det før? Det har vi også, men det betyr selvsagt ikke at RR770 er et dårlig kamera - bare at det uten vanskeligheter glir rett inn i kameraverdens mest konkurranseutsatte nisje. Vi undrer oss litt over at en produsent som Ricoh, som tross alt har en del spennende produkter, lanserer et så anonymt kamera som dette, men vi ønsker dem lykke til. Tjener de penger på dette får de forhåpentligvis råd til å utvikle flere kameraer av det mer spennende slaget. Som for eksempel...

...Ricoh GR Digital som har for lengst fått annonsert sin etterfølger i form av Ricoh GR Digital II. Ricoh har likevel sørget for å slippe ny firmwarware til "gamlingen". Slikt kan vi like, og slik service til eksisterende kunder er desverre et eksempel til etterfølgelse for mange produsenter.

Den nye firmware v2.40 til Ricoh GR Digital er imidlertid ingen stor oppgradering, men gir noen nye innstillingsmuligheter, samt mulighet for å stille inn blitseksponeringskompensasjon. I tillegg kan man nå bruke Ricohs telekonverter GT-1 på Ricoh GR Digital.

Firmware v2.40 for Ricoh GR Digital for Windows finner du her.
Firmware v2.40 for Ricoh GR Digital for Mac finner du her.

annonse

Les også