Tek.no

Nyhet

Nå blir det 3G-krig

Network Norways Ingvild Myhre er fornøyd over å ha kapret 3G-lisensen. (Foto: Network Norway)
Silje Gomnæs
13 Des 2007 11:10

I går gikk fristen ut for å by på den fjerde 3G-lisensen i Norge. Og operatørene som stakk av med lisensen ble Network Norway og Tele2.

I høst fikk Network Norway Tele2 med på laget for å bygge Norges tredje GSM-nett i Norge. Nå får de to operatørene også jobben med å bygge landets tredje 3G-nett.

– Vi har hatt dialog med en rekke virksomheter som har ventet på at vi skulle sikre oss en 3G-lisens. Nå er vi der, noe som betyr at det er mye å glede seg over for kvalitets- og prisbevisste kunder i tiden fremover, sier Network Norway-sjef Ingvild Myhre i en pressemelding.

Storbyene først

Ifølge teknisk sjef i Network Norway, Geir Løvnes, er det byene Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen som vil få 3G-dekning først.

- Men når vi kommer til å slå på 3G-nettet, kan vi ikke si så mye om ennå, sier han til Amobil.

Skal dere bli bedre enn Telenor og Netcom på 3G?

- Vi skal i hvertfall ta opp konkurransen skikkelig når det gjelder 3G, svarer Løvnes.

For ikke lenge siden kjøpte Network Norway opp Lebara. Med Lebara, One Call, Tele2 og sine egne bedriftskunder sammenlagt, vil over 200 000 mobilkunder få nyte mobilsurfing i 3G-hastighet når det nye nettet er på beina.

I dag er det bare Telenor og Netcom som har bygget 3G-nett her i landet. Den tredje lisensen eies fortsatt av operatøren 3, som har sittet på den i årevis uten å starte bygging.

I tillegg finnes også ICE, som tilbyr mobilsurfing i bredbåndshastighet via 450 MHz-frekvensen. Til sammenlikning sender Telenor og Netcom signalene via den vanlige 2100 MHz-frekvensen.

Les mer om ICE »

Les test av ICE-modem »

(Kilder: Network Norway)

Les også
Nutel takket nei til penger
Les også
Nutel er konkurs
Les også
Lebara kjøpt av Network Norway
Les også
Network Norway vil ha 3G-nett
Les også
Billigere billig-abonnement fra Tele2
annonse

Les også