Tek.no

Nyhet

Ny lydbrikke fra Creative

Rolf B Wegner
13 Mai 2005 14:00


Bilde: ExtremeTech

Begge lanseringene skal ifølge Creative være store gjennombrudd innen lydteknologi. Kombinasjonen av de to skal føre med seg en bedre lytteopplevelse når det gjelder MP3-filer, PC-spilling, filmtitting og ikke minst lydproduksjon.

Xtreme Fidelity
Teknologien støtter 24-bits lydkvalitet og en SNR på minimum 110 dB. Videre støttes CMSS 3D. Det som kanskje er litt spesielt er at brukerne skal kunne oppgradere den musikken de allerede har ved hjelp av spesielle programmer. Dette skal skille teknologien fra blant annet DVD-audio og SACD. Creative mener da at man vil få et mye bedre resultat enn det man startet med.

Creative X-Fi Xtreme Fidelity Audio Processor
For å kunne levere Xtreme Fidelity trengte Creative en egen lydprosessor. Prosessoren inneholder mer enn 51 millioner transistorer, og skal være kapabel til mer enn 10000 MIPS. I forhold til sine forgjengere er prosessoren 24 ganger kraftigere. Prosessoren har også ulike modus som skal passe til forskjellige typer bruk

X-Fi vs Audigy
Som vi ser av tabellen under er det flere store forbedringer i forhold til Audigy-serien.

Arbeidet med X-Fi har pågått i over 3 år. Da arbeidet startet opp var det ikke aktuelt med noe PCIe-grensesnitt. Derfor vil de første variantene av denne brikken være beregnet for PCI. Creative uttaler at lydkort med PCIe-grensesnitt vil komme innen "rimelig" tid.

(Kilder: VR-Zone, ExtremeTech)

Les også
Tokanals lydkort fra Onkyo
Les også
ABIT med Dolby Digital-sertifisering
Les også
Bedre notebook-lyd fra Creative
Les også
Sound Blaster Audigy 4 Pro lansert
annonse

Les også