Tek.no

Nyhet

OCZ: Høy spenning, ja takk

Rolf B Wegner
23 Nov 2004 12:15

Når vanlige minnemoduler blir gitt høye spenninger kan resultatet bli ustabilitet og fare for skader på modulen. Grunnen til at man gjerne ønsker å øke spenningen, er håpet om bedre ytelse fra minnemodulen, takket være at høyere frekvenser og mer aggressive innstillinger kan muliggjøres. Det sier seg selv at dette kan bli et noe risikabelt spill, med såpass dyre komponenter som minnemoduler.

OCZ PC-3200 Gold VX kjører på 2-3-3 timings ved 2,6 volt. Dette er i utgangspunktet respektable tall. Dersom man nå øker spenningen til 3,2 volt skal modulene kjøre på 2-2-2 uten å protestere.

OCZ sier ingenting om hvor høyt modulene kan klokkes i sin pressemelding, men modulene er i utgangspunktet spesifisert til DDR400-hastighet (PC3200).

Minst 3,0 volt
Michael Schuette fra OCZ legger til at modulene må kjøres på minst 3,0 volt for at egenskapene skal komme skikkelig frem i lyset. Med andre ord er dette ikke moduler for de som ikke tåler tanken på spenninger som ligger litt over normalen.

Modulene har livstidsgaranti og skal kunne takle spenninger opp til 3,5 volt. Kjører man modulene på en høyere spenning enn dette er man på eget ansvar.

Noe som er verdt å merke seg er at det ikke er spesielt vanlig med hovedkort som kan gi 3,5 volt til minnemodulene. Faktisk er det mange hovedkort som ikke en gang vil greie å fôre modulene med de 3,0 voltene som de trenger for å vise sine egenskaper.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

(kilder: VR-Zone, OCZ)

Les også
DDR2-gjennombrudd for OCZ
Les også
OCZ dropper Enhanced Bandwidth
Les også
OCZ: DDR2 når 766 "MHz"
Les også
DDR2-667 fra OCZ Technology
Les også
OCZ tar DDR2 til 4-3-3
Les også
OCZ annonserer DDR2-800
Les også
OCZ lanserer DDR600-minne
Les også
OCZ med PC3700/DDR466-minne
annonse

Les også