Nyhet

– Nokias musikkbuffé gjør det dårlig

Nokia Comes with music selges i fem markeder, deriblant Storbritannia.

Nokia vakte mye oppsikt da de lanserte planene om tjenesten Comes with music. Denne tjenesten lar brukerne laste ned og beholde så mye musikk de vil i ett år. Tilbudet har blitt gitt til kunder som kjøper ny Nokia-telefon.

Comes with Music har vært tilgjengelig i Storbritannia siden i fjor, men det viser seg nå at den muligens ikke har blitt i nærheten av så populær som Nokia trolig har håpet på.

Få kunder

Music Ally, et selskap som driver med konsulentvirksomhet og analyse for musikkindustrien, hevdet i går at Comes with music bare har 23000 kunder i Storbritannia. Uttalelsen falt på en konferanse i regi av Association of Independent Music i London tirsdag.

– Om noe var jeg vennlig da jeg ikke sa at det er en komplett katastrofe. Det er en stor skuffelse fordi man sjeldent eller aldri har sett en digital musikktjeneste så bredt promotert i vanlig media, sier Paul Brindley i Music Ally til BBC.

Brindley tror at bruken av DRM (kopibeskyttelse) i Nokias tjeneste er utslagsgivende for det lave salget.

Nokia sikker på suksess

Nokia nekter på sin side å kommentere tallet, siden de foreløpig ikke har offentliggjort noen rapport om hvordan tilstanden er for Comes with music.

– Det er en veldig ny forretningsmodell, vi er "live" i fem markeder og tallene nevner bare ett. Vi kommer til å fortsette å utvikle modellen og fininnstille hvordan vi markedsfører den, sier Tim Grimsditch, markedssjefen for Nokia Music til BBC.

Grimsditch sier videre at han er sikker på at Nokia Comes with music kommer til å være en suksess når Nokia rapporterer om tjenesten om et halvt års tid.

(Kilde: bbc.co.uk)

Les også
Nokias musikkbutikk klar for Norge
Les også
Nå kan du søke med kameraet
Les også
– Nokias "gratis" musikk selger greit
Les også
Vi har prøvekjørt Nokia Comes With Music
Les også
"Gir bort" musikk i Storbritannia
annonse