Nyhet

Er dette Palm Castle?

Allerede før Palm Pre med sitt nye Web OS har kommet på markedet, har det begynt å gå rykter om en ny modell med det samme operativsystemet. Palm Castle skal være tynnere enn Pre, og en etterfølger til Palms velkjente Centro-serie fra i fjor. 

Castle skal i motsetning til Pre ha HDSPA- og GSM-støtte allerede ved lansering, i motsetning til Palm Pre som med det aller første bare kommer med den amerikanske EVDE Rev A-standarden. 

Telefonen skal dermed ikke eksklusivt lanseres gjennom den amerikanske operatøren Sprint, men ifølge ryktene gjennom AT&T. Denne operatøren har flere kunder, og har blant annet vært med på å føre Apples Iphone til stor suksess i USA.

Annen formfaktor

Nykommeren skal være betydelig tynnere enn Pre, med 1,06 centimeter i tykkelse om vi skal tro ryktene. For å få det til, har ikke Castle et tastatur nedenfor skjermen i stedet for skyveformatet til Pre. Telefonen skal være 11,1 centimeter høy og 5,5 centimeter bred, og ha en vekt på 100 gram.

Skjermen skal være 2,63 tommer stor, med en oppløsning på 320 x 400 piksler. Skjermen er berøringsfølsom av den kapasitive typen, noe som betyr at det benyttes samme løsning som i for eksempel Iphone der skjermen reagerer på fingerens berøring, og ikke at du fysisk trykker inn skjermen. 

Minnekapasiteten er 4 GB ifølge ryktene, og batteriet på 1150 mAh skal gi fire timer taletid i 3G-modus. GPS skal også være på plass.

Web OS på plass

Siden dette foreløpig bare er et rykte, må det hele tas med en klype salt. Men dersom det kommer en Castle fra Palm, er det liten tvil om at den kjører Web OS som Palm nylig har låst seg inne på rommet sitt i et år for å utvikle. 

Web OS er laget for å gjøre ting enklere for avanserte brukere. Blant annet henter kalenderen informasjon fra alle andre kalendere du måtte ha, og adresseboken gjør det samme. Dersom du har flere kontakter med samme navn på for eksempel Gmail-kontoen, MSN-lista og på Facebook, vil Palm Pre lagre disse som én kontakt og samle all informasjonen. Dermed har du alltid oppdatert kontaktliste.

Hver dag når du våkner opp, har telefonen allerede gjort dagsplanen din klar for deg ved å samle informasjon fra kalenderne dine. Dersom du har lagt inn adresser i kalenderen, vil den også vise deg kart som viser hvor du skal. I tillegg presenterer den informasjon fra Wikipedia om de personene eller firmaene du skal i møte med, slik at du enkelt kan stille forberedt.

Ved hjelp av GPS sier også telefonen ifra dersom du er for sent ute. Da får du mulighet til å sende en ferdigskrevet e-post til møtedeltakerne eller assistenten din. 

(Kilde: engadget.com)

Les også
Se bilder av Web OS
Les også
Nå kommer Palm Pre til Europa
Les også
Nye funksjoner i Pre avsløres
Les også
– Ny HTC blir bedre enn Pre og Iphone
Les også
Her er Palms nye "Pre"
annonse