Nyhet

Snart "Spis-så-mye-du-vil"-musikk fra Netcom

I går kunne Telia i Sverige som første operatør lansere Teliasoneras nye musikkløsning for sine kunder. Telia Music er en ny "spis-så-mye-du-vil"-musikktjeneste, der kunden har mulighet til å laste ned så mange sanger en vil for en fast sum i måneden. Tjenesten er med det svært lik Nokias Comes With Music-løsning, som tilbyr ubegrenset nedlasting ved telefonkjøp.

Les vår test av Nokia Comes With Music »

Skal lanseres i hele Norden

Musikken blir levert av flere av de største plateselskapene, inkludert EMI, Universal, Warner, i tillegg til flere mindre selskap som Bonnier Amigo og Orchard. Det er meningen at tjenesten skal lanseres hos samtlige av Teliasoneras underoperatører i Norge, Finland, Danmark, Estland samt Litauen. Det gjør tjenesten tilgjengelig for vel 13,3 millioner kunder.

Først ut er svenske Telia, som lanserer Telia Music allerede nå før jul. Der vil tjenesten være gratis de tre første månedene, og koster deretter 99 svenske kroner måneden.

Bruk av tjenesten forutsetter at du er Telia-kunde, og bruker selskapets egen musikkspiller Telia Music Player på datamaskinen. Musikken kan brukes på PC såvel som mobiltelefon, og datatrafikken det tar å laste ned musikk rett til telefonen er inkludert i prisen. Men i likhet med musikk fra Comes With Music, er musikk fra Telia Music underlagt kopibeskyttelse, og kan dermed brukes på et begrenset antall PC-er og telefoner samtidig.

– Første halvår 2009

Netcom på sin side opplyser at de med stor sannsynlighet vil lansere tjenesten i Norge i løpet av første halvår 2009. Prisnivået for Norge skal ikke være endelig satt, men vil trolig være tilnærmet likt det svenske.

– Det er ingen store ting som taler mot å lansere dette i Norge. I første fase vil det nok bli et tilleggsabonnement, men det kan også pakkes inn i eksisterende abonnement, sier Marius Halle, sjef for musikktjenester i Netcom til Amobil.no.

Han sier videre at det også vil være aktuelt å knytte musikkabonnementet opp mot telefonkjøp, etter modell fra Nokia Comes With Music. Halle tror videre at tjenester som Telia Music, med fri musikknedlasting mot et fast månedsbeløp, vil være et viktig våpen i kamp mot piratkopiering av musikk og ulovlig fildeling.

– Dette er en god tjeneste med et bra brukergrensesnitt. Vi tror dette er et godt alternativ til ulovlig nedlasting for musikkinteresserte kunder, sier Halle.

Netcom har tidligere lansert Freemusic, som gir deg tre måneders ubegrenset med musikknedlasting ved kjøp av ny telefon. Tilbudet da gjaldt kun musikk fra plateselskapet Universal.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Vi har testet Netcoms musikkbuffé
Les også
Netcom utvider Trådløs Famile
Les også
– Nokias "gratis" musikk selger greit
Les også
Har Netcom trøbbel i tårnet?
Les også
''Adjø'', kopibeskyttelse!
Les også
Telenor og Platekompaniet lanserer musikkbutikk
Les også
Mobilabonnementet som gir opplevelser
Les også
Netcom "gir vekk" 50 000 sanger
Les også
Telenor dropper kopibeskyttelsen
annonse