Blackberry Storm er lansert

RIM har lansert en ny Blackberry-telefon: Blackberry Storm. Produsentens e-posttelefoner har vært populære i USA i lang tid, og høster stadig mer kjennskap også her til lands.

Blackberry Storm er produsentens første mobil med trykkskjerm. Skjermen dekker nesten hele fremsiden av telefonen og måler 3,25 tommer. Oppløsning er på 360 x 480 piksler.

Her finner du altså ikke et fysisk fulltastatur, som vi er vante med fra RIM. I stedet får du et fullt skjermtastatur på skjermen når du legger mobilen horisontalt for å skrive e-post eller tekstmeldinger. Når du vipper telefonen, sørger en bevegelsessensor for at skjermbildet snur seg.

Fortsatt helproff

RIMs portefølje har bestått utelukkende av smarttelefoner, og også Blackberry Storm er myntet på proffbrukeren. Selv om det fysiske fulltastaturet er borte, har selskapet satset på e-post og andre proffunksjoner.

E-postleseren bruker samme push-løsning som før, der e-postene dine tikker inn på mobilen med én gang budskapet er sendt. Du kan alternativt velge å hente ned e-post manuelt, eller la telefonen søke etter ny e-post ved jevne mellomrom.

I tillegg finner du ferdiginstallert støtte for Microsoft Office-dokumenter av typene Word, Excel og Powerpoint.

Telefonen er også rask på internett, og er utstyrt med både Wi-fi-, super-3G og Edge-støtte. Dermed får du alltid tilgang til raskeste hastighet, enten det er et trådløst nettverket eller mobilnettet. GPS er også på plass, og dermed kan du bruke telefonen til å for eksempel navigere i storbyen.

Nettleseren skal være av avansert type, og støtter blant annet direktestrømmet video (RTSP) så vel som RSS for å raskt og enkelt sjekke dagens siste nyheter.

I hvilemodus finner du en snarveisliste for tilgang til e-post, SMS, kontaktliste, kalender og andre ting som kan være nyttig å ha lett tilgjengelig.

Har også "leketøysfunksjoner"

Kameraet i Blackberry Storm ser ut til å være forbedret i forhold til eksempelvis Blackberry Bold. Kameraoppløsningen har økt til 3,2 megapiksler fra 2 megapiksler, og forhåpentligvis har også bildebrikken og kameraoptikken vokst. På baksiden av telefonen finner du et fotolys, som også kan lyse opp når du tar opp video.

Telefonen har en minnekapasitet på 1 GB, og dette kan utvides med minnekort av typen Micro-SD med størrelser opptil 16 GB.

Telefonen er også musikkelskerens venn, med en egen utgang for 3,5 millimeters minijack. Dermed kan du koble til favoritthodesettet ditt.

I første omgang blir Blackberry Storm tilgjengelig gjennom egne operatører som Verizon Wireless i USA og Vodafone i Europa. Når telefonen kommer til Norge er usikkert.

Les også: Test av Blackberry Bold »

Les også
Blackberry til Telebutikken og Klart Svar
Les også
Fire av fem bedrifter utsatt
Les også
Nokia E75 i butikkene
Les også
Blackberry skjuler kriminelle
annonse