Nyhet

Gjennombrudd for PCM

Illustrasjonsbilde: internt i en MLC-basert SSD

Samarbeidet mellom Intel og Numonyx bærer nå frukter i form av et gjennombrudd på phase change memory-fronten (PCM). PCM er en minneteknologi som kombinerer en rekke av egenskapene fra de ulike minneteknologiene på markedet og har blant annet den egenskapen at den husker ting selv om strømmen forsvinner. PCM er med andre ord egnet som en lagringsløsning.

Resultatet har fått navnet PCMS, der S-en står for switch. Hver lagringsenhet får sin switch og så settes dette opp i et kompakt nettverk. Slike nettverk har de fått klemt inn på en tynn film og flere slike filmer kan legges på hverandre.

Gjennombruddet består nå i at forskere fra de to selskapene har laget en testbrikke på 64 Mbit. Dette innebærer høyere kapasitet, lavere effektforbruk og ikke minst mer kompakte enheter. Særlig dette med plassbruk har vært en utfordring for PCM opp mot andre teknologier.

Greg Atwood, senior technology fellow hos Numonyx, uttaler følgende: "The results are extremely promising, the results show the potential for higher density, scalable arrays and NAND-like usage models for PCM products in the future."

(Kilde: Intel)

Les også
Intel slipper SSD-firmware
Les også
NAND-minne får bedre ytelse
annonse