Tek.no

Nyhet

Ukens retro: R310

Einar Eriksen
1 Nov 2005 21:42


Støt, støv eller vann - ingen problem

Beskytter elektronikken
Typiske påkjenninger som elektronikk ikke tåler, er vann, støv og støt. Spesielt saltvann er noe som med ganske stor sikkerhet ødelegger en vanlig telefon eller annen elektronikk.

I forkant av år 2000 ble mobiltelefonen noe man tok med seg omtrent overalt, og den jevne brukeren av en mobiltelefon fant gjerne på å ta med seg disse uheldig utsatte dingsene både til fjells og til havs. Tallene på skader i kjølvannet av fall eller fuktige mobilsamtaler gikk betydelig opp.

I denne ukentlige spalten har vi tidligere skrevet om R250, som var av de første telefonene beskyttet mot naturkreftene. R250 ble imidlertid ikke noen suksess.

R310 var Ericssons neste telefon som tålte mer enn de fleste. Modellen fikk et ytre som var produsert for å beskytte elektronikken som befant seg under skallet.

Det ytterste skallet holdt vannet ute av mobiltelefonen, og borte fra elektronikken. Støtsikkerhet ble oppnådd ved å bruke solide materialer, og mye gummi.

R310 ble en mye større suksess enn R250. R310 var nemlig enda bedre utrustet mot støt enn R250, så vel som at markedsføringsavdelingen gjorde en svært god jobb. De fleste har nemlig sett Ericsson R310 før. Vi husker for eksempel at telefonen ble brukt i Tomb Raider, så vel som den norske serien Robinson.

Også designet var av den røffe typen. Telefonen så unektelig nesten like solid ut som den var. Størrelsen var imidlertid ikke av de minste på markedet, med hele 148 x 59 x 32 millimeter på 170 gram.

Ingen teknisk vidunder
Noen teknisk vidunder var R310 heller ikke. Blant annet manglet den WAP, og ble på de aller fleste områder knust av knøttlille T28.

Skjermen på R310 var imidlertid et lyspunkt. Denne kunne vise fem linjer med tekst, og gjorde god oversikt for eksempel når du skulle lese og skrive tekstmeldinger.

Videre hadde Ericsson R310 de aller mest grunnleggende funksjoner, som vibrasjonsvarsling, taleanrop og programmerbare profiler.

For å finne dagens alternativer til en røff telefon, kan du se på eksempelvis Nokia 5140i eller Siemens M75.

Les også
Ukens retro: S25
Les også
Ukens retro: R520m (2000)
Les også
Ukens retro: GA628 (1996)
annonse

Les også