Nyhet

Betaversjon av Google Base

Google Base tilbyr deg å legge en mengde typer informasjon ut på nettet. Her kan du finne alt fra oppskrifter på tikka masala til matematiske kurs på universitetsnivå. Omtaler, artikler, hendelser, stillingsutlysninger og produktinformasjon er bare noen av tingene Google forestiller seg at brukerne skal legge inn.

Og det er nettopp det Google Base handler om; brukerne. Her er det mulig for alle som har en Google-konto å legge inn den informasjonen de ønsker, gjerne med bilder. Om du vil, kan du selge bilen din ved hjelp av Google Base.

En ting Google Base vil være god på, er å søke i databaser som tidligere har vært lukket for søkemotoren. Eierne av databaser kan nå laste opp de deler av databasen de ønsker skal være søkbar til Google Base ved hjelp av XML-filer.

Når du laster opp noe til Google Base, må du beskrive objektet med en rekke nøkkelord. I tillegg kan du bruke felt som allerede er spesifisert for den kategorien du laster opp i, eller lage din egne informasjonsfelt. Og om du ikke finner en kategori objektet ditt passer i, kan du lage din egen.

Du kan prøve betaversjonen av Google Base på base.google.com.

Les også
Google med bokutleie?
Les også
Flere Google-tjenester?
Les også
Google tilbyr websideanalyse
annonse