Til hovedinnhold

To nye miljømobiler fra Sony Ericsson

Elm er en telefon i klassisk format.
VH700 er en miljøvennlig Bluetooth-håndfri.

Sony Ericsson satser videre på "grønne" telefoner, og har nå lansert telefonene Elm og Hazel, så vel som håndfrien VH700. Disse er altså i serien Greenheart, og skal være ekstra miljøvennlige.

Sony Ericsson satser på å redusere sine CO2-utslipp med 20 prosent innen 2015. 

- Greenheart-strategien viser at vi tar miljøløftene våre på alvor, sier Mats Pellbäck Scharp, miljødirektør i Sony Ericsson.

Tiltakene for miljøet er følgende:

  • Gjenvunnet plast
  • E-manual i telefonen
  • Ingen farlige kjemikalier
  • Lader med lavt strømforbruk (EP300 GreenHeart)
  • Walk Mate øko-applikasjon
  • Grønn kalkulator
  • Enkel innpakning

I tillegg har håndfrien VH700 fått en forenklet brukerveiledning og overflaten er farget med vannbasert lakk.

Selskapet bruker mye plass i pressemeldingen sin til å fortelle at lydkvaliteten i den nye håndfrien skal være god. Det de kaller Noise Shield og Clear Voice skal visstnok gi bedre lydkvalitet, mens Intelligent Volume gjør slik at lydnivået stiller seg inn etter omgivelsene. Lyden skal for eksempel justeres opp om bussen kjører forbi mens du snakker i telefonen.

Håndfrien har en batterilevetid på 5 timer taletid eller 10,4 døgn hviletid. 

Elm og Hazel

Telefonene Elm og Hazel omtrent de samme spesifikasjonene. Vi snakker om to rimelig enkle telefoner, men likevel mangler det ikke på teknologi. Begge har Wi-fi, super-3G og Edge. I tillegg har telefonene assistert GPS for navigasjon, med Wisepilot (etter all sannsynlighet med en kortvarig prøvelisens) og Google Maps. Bluetooth er også på plass i ukjent versjon men med A2DP-støtte.

Begge telefonene skal også gjøre det lett å bruke sosiale nettverk som Facebook. Med Widget Manager skal du kunne gå rett fra hvilemodusskjermen til for eksempel Facebook, og du kan bytte mellom ulike sosiale nettverk. 

Kameraet som er installert i telefonene knipser i fem megapikslers oppløsning, og har ansiktsgjenkjenning, autofokus, geomerking og smilregistrering.

Skjermen på skyvemodellen Hazel er 2,6 tommer stor, mens Elm har en 2,2 tommer stor skjerm. Begge har oppløsning på 240 x 320 piksler. 

Hazel kommer på markedet i andre kvartal 2010 mens Elm lander i butikkhyllene i første kvartal. Prisen er foreløpig ukjent. 

(Kilde: pressemelding)

annonse