Til hovedinnhold

Coolit til Norge

Hardware.no/Hannover: Frem til nå har markedet for komplette, forseglede, vannkjølingsprodukter bare inneholdt forskjellige versjoner av Aseteks ACAC. Northq har solgt settet under navnet "Siberian Tiger", mens Corsair har en forbedret versjon kalt "H50".

Nå har derimot Coolit Systems fått distribusjonskanaler i Norge, noe som åpner for flere meget enkle og vedlikeholdsfrie vannkjølingssystemer.

Alt-i-ett

Produsenten byr for tiden på totalt fire løsninger. Den mest grunnleggende modellen, Eco, er allerede god tilgjengelighet på markedet, med en anbefalt prislapp på rundt 60 euro. Det burde bety rundt 500 kroner her til lands, noe som slettes ikke er ille for et ferdigbygget vannkjølingssett med 120 mm radiator, pumpe og vannblokk.

En litt kvassere versjon, men bygget på samme prinsipp, heter Vantage. Først som sist kan vi ta for oss prisen, som vil ligge på rundt 1250 kroner. Så, hvorfor skal du velge et lignende produkt til mer enn dobbel pris?

Vantage byr på, etter vår mening, et par unike funksjoner som tidligere aldri har vært vist. På selve prosessorblokken, som også inneholder pumpen, er det et lite display som viser nyttig informasjon, slik som temperatur, vifte- og pumpehastighet. Det virkelig unike er at dette pumpehuset kommuniserer trådløst med viften på radiatoren. Den samme viften inneholder en kontrollmodul som regulerer hastigheten basert på temperaturen, uten at du må strekke ekstra kabler. Du kan også koble til flere vifter på denne modulen, samt styre det hele trådløst via programvare.

Modulær løsning

Skjermkortet ditt er heller ikke glemt. Her har de snekret sammen en modulær løsning som gjør oppgradering av systemet til en enkel affære. Problemet med konvensjonell vannkjøling er at du må tømme systemet får vann, hvis du bare skal bytte én av kjøleblokkene. I tillegg koster den nye kjøleblokken fort en god del, og når vi snakker om forseglede systemer vil dette fort bli enda dyrere.

– Selve kjøleløsningen er en universal sak, du trenger bare å bytte selve kjølehodet når du skal oppgradere til et annet skjermkort. Disse koster betydelig mindre enn et komplett og nytt system kan Christopher Elt, salgssjef i Coolit fortelle.

Den samme mannen kan også avsløre at en versjon av samtlige løsninger med 2 x 120 mm radiator er på planlagt.

Nye produkter i dette markedet har vi ingenting i mot, forvent å se minst ett av produktene testet her på Hardware.no i tiden fremover :-)

Les også
Chieftec viser USB 3.0
Les også
Vi tester MSIs 3D-maskin
Les også
Kjølernytt fra Corsair
Les også
- Vi satser ikke på SSD
Les også
Cougar fornyer
Les også
Geil kaster seg på tsunamien
Les også
Her er 890-kortene
annonse