Nyhet

Nå har Opels elektriske Corsa fått pris

Vi tok en nærmere kikk på den.

Frankfurt / Tek.no: Opel varsler i dag at deres kommende Corsa-e vil starte på 249 900 kroner pluss frakt og levering, akkurat det samme som søstermerket Peugeots egen e-208 og Renaults nye versjon av Zoe.

De to førstnevnte har batterier på 50 kilowattimer, mens Zoe har 52 kilowattimer. WLTP-rekkeviddene er på henholdsvis 330, 340 og 390 kilometer. Dermed ser det ut til å bli tøff konkurranse i segmentet for kompakte elbiler fremover.

Identisk med Peugeot e-208

Corsa-e får en elmotor på 100 kW (136 hestekrefter) og maksimalt dreiemoment på 260 Nm. Det skal gi 0-100 kilometer i timen på 8,1 sekunder, som er identisk med e-208 og understreker at disse to er bygget over samme lest.

Bagasjerommet er ganske dypt.

Varmepumpe er standard på Corsa-e, og det er dessuten støtte for inntil 100 kilowatt hurtiglading. Automatisk nødbrems, skiltgjenkjenning, aktiv filholder, varme i rattet og 7-tommers skjerm er også standard selv på innstegsnivået e-Selection.

Nivået opp, kalt e-Edition, oppgraderer ombordladeren fra 7,4 til 11 kilowatt og legger til Eco Led-lys for 257 900 kroner.

Toppnivået e-Elegance koster på sin side 271 900 og oppgraderer interiøret til delskinn, byr på oppgradert midtkonsoll, elektriske vindusheiser bak, LED-belysning innvendig og oppgraderte felger.

Lite revolusjonerende i førermiljøet på Corsa-e. Også «girspaken» er beholdt i den elektriske versjonen.

– Neppe over 300 000

Den oransje fargen på promobildene til Opel er for øvrig standard, mens alle øvrige farger koster 4000 kroner ekstra. I tillegg er det muligheter for en del ekstrautstyr selv på toppen av e-Elegance-nivået, men informasjonssjef for Opel i Bertel O. Steen, Stein Pettersen, sier en topp utstyrt Corsa-e neppe vil koste over 300 000 kroner.

Det er potensielt sett en ganske attraktiv pakke, men samtidig vet vi at Volkswagens ID.3 skal starte på under 330 000 kroner i 1st-versjonen med 58 kilowattimer batteri, og denne vil også være rimelig godt utstyrt.

Corsa-e skal være klar for norske veier til våren. Pettersen sier de har lært av en «viss annen elbil» og at de vil være forsiktige med å antyde hvor mange biler det kommer til Norge neste år.

– I 2015 leverte vi rundt 1000 Corsa i Norge i løpet av året, og vi tror det blir flere enn det, men om det blir 1100 eller 1700 er vanskelig å si. Utvalget blir større og konkurransen annerledes enn den har vært. Det er også veldig uforutsigbart hvordan det europeiske markedet blir fremover, sier Pettersen.

Baksetet i Corsa-e er ikke laget for langbeinte, verken i høyden eller lengden. Undertegnedes 183 centimeter gikk akkurat under taket, men det var såvidt.

Får app

Corsa-e får også støtte for Opels Connect-løsning og dermed en tilhørende app som kan brukes til å styre lading og liknende.

Den vil nok neppe bli tilgjengelig i Norge helt fra start, sier Pettersen, men det skal ikke være snakk om lang tid før også norske kunder får nyte godt av appen.

Før Corsa-e lanserer Opel også en ny fossil variant av Corsa, men den vil sannsynligvis bli en «parentes» i Norge sammenliknet med elbilen, sier Pettersen.

Det digitale instrumentpanelet blir nok ikke beskyldt for å være hypermoderne og innovativt, men det gjør nytten.
Les også
Dette blir elbil-høydepunktene på bilmessen i Frankfurt
Les også
Nå blir denne kinesiske elbilen tilgjengelig i Norge
Les også
Renault slipper prisene på nye Zoe: 39 mil rekkevidde for 250.000 kroner
annonse