Tek.no

Nyhet

Fjorårets iPhone selger bedre enn årets modeller

iPhone Xr selger fortsatt best.

iPhone XR selger bedre enn toppmodellene.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
6 Jan 2020 13:40Først publisert 27 Des 2019 12:00
annonse

Hvert kvartal slippes nye tall for salg av ymse ting, både nasjonalt og globalt – som nå med rapporten over de mest solgte mobilene verden over.

Det er analyseselskapet Counterpoints som har sett på salgstallene i tredje kvartal, mellom 1. juli til og med 30. september 2019, og avslører at det er fjorårets «billige» iPhone som troner øverst.

I de tre månedene sto iPhone Xr for tre prosent av det totale salget av mobiltelefoner verden over. Dermed ble det den mestselgende mobilen i verden, til tross for at den altså ble lansert i 2018.

Riktig nok ble ikke iPhone 11 og 11 Pro lansert før i midten av september, men dette er en uventet forandring i markedet etter tidligere rapporter om sviktende salg for Xr-modellen.

Det virker også å antyde at toppmodellene i Apples iPhone-portefølje muligens har nådd et prisnivå som gjør at flere kunder ser etter billigere alternativer. Og i skrivende stund selges fortsatt iPhone XR som den billigere varianten på Apples sider.

Samsung på andre og tredjeplass

«Budsjett» er i alle fall et stort tema lenger ned på listen, for under iPhone Xr finner vi ikke andre toppmodeller fra 2019 heller, slik som Galaxy S10 eller Huawei P30. Derimot finner vi to billigtelefoner fra Samsung: Galaxy A10 og Galaxy A50. Under disse følger Oppo A9, før vi omsider finner iPhone 11 på en femteplass. Da har også prosentandelen nesten halvert seg fra iPhone Xr sine 3 prosent til 1,6 prosent, så mengden er også tilsvarende mindre.

annonse

Så skal vi faktisk helt ned til tiende plass før vi finner en ny toppmodell, der Huaweis P30 ligger og hviler på 1,1 prosent:

Hele topp 10-lista.

Counterpoint

Ifølge Counterpoint, analyseselskapet bak tallene, er den største konklusjonen ut fra rapporten at den stadig større andelen budsjettmodeller i topplista sørger for lavere inntjening for mobilprodusentene.

Ikke veldig rart kanskje, i og med at marginene på dyrere modeller er langt høyere enn på de billige. Counterpoint mener også at til tross for at 5G vil bli mer utbredt fremover, vil de billige modellene uten 5G fortsette å dominere lista en god stund fremover også.

Les også
iPhone 11 Pro røk ut i første runde i stor kamera-blindtest
annonse

Les også