Tek.no

Nyhet

Beats slipper nye hodetelefoner med aktiv støydemping

Beats
16 Okt 2019 08:28

Apple-eide Beats lanserer Solo Pro, en ny hodetelefon med aktiv støydemping. Frem til nå har selskapets eneste mulighet for aktiv støydemping vært «around ear»-modellen Studio 3 Wireless, men den får nå altså selskap av «on-ear»-hodetelefonen Solo Pro.

Den blanke plasten fra forgjengeren Solo 3 er borte, og Beats har i stedet gått for en matt plast og en mer eksponert aluminiumsbøyle. Hodetelefonene har ingen på-knapp, ettersom de skrur seg på når du bretter dem ut og skrur seg av igjen når du bretter dem sammen - akkurat som Jabra Elite 85h.

Apple-hodetelefoner

Siden Beats nå i praksis er å regne som Apple-produkter, følger det også med noen Apple-spesifikke rariteter. Beats har først og fremst Lightning-inngang for lading, altså ikke USB-C. Solo Pro har ingen minijack-inngang, så om du vil bruke den med kabel må du anskaffe en Lightning-adapter til det.

Sist har de også Apples H1-brikke ombord, som blant annet gir mulighet for å pare hodetelefonene med en iPhone bare ved å holde den i nærheten.

Beats

Støydempingen har Beats brakt med seg fra den større Studio 3-modellen, og de kaller den Pure ANC. Algoritmene skal blant annet være i stand til å sammenlikne lydbølgene som sendes avgårde for å dempe støy mot musikken som spilles av for å unngå forstyrrelser i lyden. Interne mikrofoner skal også kunne tilpasse støydempingen til om du bruker briller eller annet som kan påvirke den.

H1-brikken gir også mulighet å påkalle Apples taleassistent Siri bare ved å si «Hei Siri», og Solo Pro støtter også Apples iOS 13.1-funksjon som lar deg lytte til musikk eller annet i to sett AirPods eller støttede Beats-hodetelefoner samtidig.

Hodetelefonene kommer naturligvis i et vell av farger.
Beats

22-40 timer på batteri

Lydmessig skal de være forbedret fra lillebror Solo 3, som allerede låt ganske flott, etter vår mening. Batterilevetiden er ellers oppgitt til 22 timer med støydempingen aktiv og inntil 40 timer med dempingen av. 10 minutter lading skal dessuten kunne gi inntil tre timer spilletid.

I skrivende stund er det kun Power som har listet Beats Solo Pro av norske butikker. De skal ha 3.190 kroner, og hodetelefonene skal være i butikk 25. oktober.

annonse

Les også