Nyhet

PlayStation 5 kan få støtte for gamle spill

Men bare i skyen.

Slik vil neste generasjon PlayStation se ut. Utgaven til venstre i bildet har plass for fysiske plater, mens den til høyre er en helt nettbasert versjon som laster ned innholdet.

Sonys nye spillkonsoll, PlayStation 5, er ventet å komme til høsten. Men designen og en god del av detaljene er allerede avslørt. Nå kan det tenkes vi har fått et nytt lite innblikk i hva som venter oss fra Sony til høsten. Twitter-brukeren @renka_schedule har nemlig funnet et patent der Sony går i detalj om hvordan spill fra de eldste PlayStation-konsollene kan kjøres fra skyen og emuleres på spillmaskinen.

Fra før har Sony lovet at PlayStation 5 skal kunne spille eksisterende PlayStation 4-spill.

Funksjonen ble omtalt av The Next Web og er ikke lansert av Sony offisielt ennå, og dermed kan det tenkes at patentet bare er på idéstadiet og kanskje ikke blir noe av. Men muligheten til å kunne spille eldre spill har vært et diskusjonstema for tidligere utgaver av Sonys spillkonsoller, der blant annet PlayStation 3 først ble lansert med støtte for eldre spill.

PlayStation Classics-løsningen fra Sony har gjort det mulig å spille eldre spill på enkelte konsoller, men dagens PlayStation 4 har så langt bare støttet innhold fra forgjengeren, PlayStation 3 -og noen utvalgte titler fra tidligere konsoller, gjennom tjenesten PlayStation Now.

Platene vil sannsynligvis støve ned

Støtten som er omtalt i patentet handler imidlertid ikke om å kunne spille dine egne kopier av spillet, dersom du har dem i hyllen. Sannsynligvis vil det være snakk om kjøp av spillene i skyen, mens eventuelle plater du måtte ha fortsetter å støve ned. Dermed er litt av poenget med bakoverkompatibiliteten borte.

Til sammenlikning støtter Microsofts Xbox One eldre titler fra Xbox og Xbox 360 rett fra platene du kjøpte dem på. Men også her er det mulig å kjøpe eldre titler gjennom Xbox Live.

Les også: Her er PlayStation 5

Mange spørsmål gjenstår

Med bare et patent å gå på gjenstår det ganske mange spørsmål rundt løsningen. Hva Sony eventuelt ser for seg at spillene vil koste fra skytjenesten er én ting, men hvor god kvaliteten på emuleringen vil bli er også høyst relevant for om folk vil bruke løsningen eller ikke. Her er det forholdsvis store variasjoner på de mange minikonsollene som har blitt sluppet, og selv om den kommende PlayStationen blir bjørnesterk når det kommer til ytelse er den også avhengig av god emuleringsprogramvare for å gi en god opplevelse med de gamle spillene.

PlayStation 5 vil finnes i to utgaver, der den ene er 100 prosent nettbasert mens den andre også har støtte for fysisk kjøpte spill. Om løsningen vil ha noen form for støtte for de gamle spillene via plate er også helt i det blå.

Begge konsollene vil støtte spillene fra forrige generasjon PlayStation, men det er uvisst hvordan eller om den rent nettbaserte PlayStation 5-konsollen vil ha noen måte å støtte spillene du kanskje har på plate fra før. Konsollen som får Bluray-spiller vil du sannsynligvis kunne bruke med forrige generasjons plater.

Les mer om neste generasjons PlayStation og Xbox i lenken under:

Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox

PlayStation 5 slippes til høsten

Akkurat når den nye konsollen vil slippes er foreløpig ukjent. Det vi vet er at den vil komme i løpet av årets fjerde kvartal. Flere nettsteder selger allerede reservasjoner for konsollen, men det er ukjent hva den faktiske prisen vil bli.

Hvis du vil sikre deg en plass i køen kan du det hos for eksempel Komplett, men der er en foreløpig prislapp satt til ti tusen kroner - prisen vil bli justert til den endelige og riktige prisen når konsollene blir tilgjengelige.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse