Til hovedinnhold

Tesla får ny programvare til jul

Versjon 11 skal inneholde mange ting du vil ha, samt ting du ikke visste du ville ha, hevder sjefen selv.

Altså, «Ho-ho-ho-modusen» kom allerede i 2017, men kanskje noe annet gøy er på gang?
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er litt over ett år siden Tesla rullet ut sin siste store programvareoppdatering – versjon 10 – og nå melder Tesla-sjef Elon Musk om at versjon 11 vil komme samtidig med julehøytiden.

Ikke bare det. Det er en oppdatering som vil være helt i fyr og flamme. Eller «heit», alt ettersom hvordan man ønsker å tolke denne Twitter-meldingen:

Akkurat hva som kommer i oppdateringen er det ikke lett å si noe om her og nå, men kjenner vi Musk og Tesla rett, er det en miks av både nyttige funksjoner og ting som er mer «gøy å ha».

Versjon 10 ga oss eksempelvis både bedre navigasjon og sikkerhetsfunksjonalitet, men også «Car-aoke», «Tesla Theater» og spill for underholdningens skyld.

Musk eller Tesla har ikke kommet med noe håndfast ennå, men det virker som om det blir samme duren denne gangen:

Altså, versjon 11 kommer med både ting Tesla-eiere bør ønske seg – og de er veldig glade i å ønske seg ting – samt med funksjonalitet de ikke visste at de ønsket seg, ifølge Musk.

Kanskje... videosamtaler?

Nettstedet Electrek spekulerer blant annet i om versjon 11 kan inneholde funksjonalitet som tillater videkonferanser- eller samtaler. Det vil i så fall være veldig i tiden, og i hvert fall Model 3 er utstyrt med videokamera rettet innover i kupeen i tillegg til høyttalere og mikrofoner.

Musk nevnte også på Twitter tidligere i år at dette så avgjort ville være en fremtidig funksjon:

Men altså, vi vet ingenting sikkert. Men vi er passe sikre på at mange allerede gleder seg til en ny Tesla-oppdatering. Sånn sett er det jo fin timing av Tesla å slippe den til jul.

annonse