Nyhet

Sony stenger spillbutikken for PlayStation 3, Vita og PSP

Bilde av PlayStation 3 Slim, fra 2012

Mot slutten av året er det femten år siden Sonys spillkonsoll PlayStation 3 først ble sluppet på markedet, og nå varsler selskapet at de snart vil stenge PlayStation Store på den aldrende enheten.

Det vil si at det ikke vil være mulig å kjøpe mer digitalt innhold til konsollen. Den samme skjebnen venter også de håndholdte enhetene PlayStation Vita og forgjengeren PlayStation Portable (PSP).

I tillegg til at det ikke vil være mulig å kjøpe nye spill eller videoinnhold digitalt, vil det heller ikke være mulig å foreta kjøp i spill, der det skulle kunne være aktuelt.

Har satt sluttdato

Selve nedstengningen av butikken og kjøp i spill-funksjonaliteten skal etter planen skje den 2. juli for PlayStation 3 og PSP, mens PlayStation Vita holder det gående fram til den 27. august.

Tidligere på sommeren – fra den 28. juni – stenges også meldingstjenesten på PlayStation Vita ned. Nøyaktig dato kan variere fra region til region, får vi vite.

Sony begrunner disse nedstengningene med at de ønsker å bruke ressursene på å forbedre spillbutikkene på sine nyere konsoller, altså PlayStation 4 og PlayStation 5.

Kan fremdeles laste ned innhold

Selv om PlayStation Store for konsollene stenger, bedyrer likevel Sony at det fremdeles vil være mulig å laste ned spill du allerede eier gjennom nedlastingslisten til PS3, PS Vita og PSP.

Videre kan kjøpt videoinnhold stadig strømmes via My Videos-appen på PS3 eller gjennom PlayStation Video-appen på mobilenheter.

Det vil også være mulig å laste ned og spille titler skaffet gjennom PlayStation Plus så lenge man stadig abonnerer på tjenesten.

For flere detaljer rundt dette, samt bruk av kuponger, lommebokmidler og Cross-Buy-innhold, er det mer å lese på Sonys informasjonssider for avviklede tjenester.

Les også
Hevder Sony vil åpne for å sette inn mer lagring i PS5 fra i sommer
Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse