Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sony stenger spillbutikken for PlayStation 3, Vita og PSP

Bilde av PlayStation 3 Slim, fra 2012
Niklas Plikk, Tek.no
Vegar Jansen

Mot slutten av året er det femten år siden Sonys spillkonsoll PlayStation 3 først ble sluppet på markedet, og nå varsler selskapet at de snart vil stenge PlayStation Store på den aldrende enheten.

Det vil si at det ikke vil være mulig å kjøpe mer digitalt innhold til konsollen. Den samme skjebnen venter også de håndholdte enhetene PlayStation Vita og forgjengeren PlayStation Portable (PSP).

I tillegg til at det ikke vil være mulig å kjøpe nye spill eller videoinnhold digitalt, vil det heller ikke være mulig å foreta kjøp i spill, der det skulle kunne være aktuelt.

Har satt sluttdato

Selve nedstengningen av butikken og kjøp i spill-funksjonaliteten skal etter planen skje den 2. juli for PlayStation 3 og PSP, mens PlayStation Vita holder det gående fram til den 27. august.

Tidligere på sommeren – fra den 28. juni – stenges også meldingstjenesten på PlayStation Vita ned. Nøyaktig dato kan variere fra region til region, får vi vite.

Sony begrunner disse nedstengningene med at de ønsker å bruke ressursene på å forbedre spillbutikkene på sine nyere konsoller, altså PlayStation 4 og PlayStation 5.

Kan fremdeles laste ned innhold

Selv om PlayStation Store for konsollene stenger, bedyrer likevel Sony at det fremdeles vil være mulig å laste ned spill du allerede eier gjennom nedlastingslisten til PS3, PS Vita og PSP.

Videre kan kjøpt videoinnhold stadig strømmes via My Videos-appen på PS3 eller gjennom PlayStation Video-appen på mobilenheter.

Det vil også være mulig å laste ned og spille titler skaffet gjennom PlayStation Plus så lenge man stadig abonnerer på tjenesten.

For flere detaljer rundt dette, samt bruk av kuponger, lommebokmidler og Cross-Buy-innhold, er det mer å lese på Sonys informasjonssider for avviklede tjenester.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse