Nyhet

Qualcomm jekker opp ytelsen i sin heftigste mobilprosessor

Qualcomms kraftigste Snapdragon-brikke får en hastighets-oppgradering.

Snapdragon 888 er den foreløpig raskeste og kraftigste mobilbrikken til Qualcomm, og nå får den en midtlivsoppgradering i form av Snapdragon 888 Plus. Det varsler Qualcomm i forbindelse med mobilmessen Mobile World Congress, som går av stabelen hovedsaklig i digital versjon i år.

Det er riktignok ikke noen voldsom ytelsesoppgradering Qualcomm har kokt opp. Kryo 680-prosessoren får økt klokkefrekvensen fra 2,85 til 3 GHz (egentlig 2,995 GHz), mens Qualcomms såkalte AI Engine øker i prosesseringskapasitet fra 26 til 32 billioner operasjoner i sekundet (TOPS), en økning på rundt 20 prosent.

Denne brukes for eksempel til støydemping og til å lage bokeh-effekter fra singelkamera-oppsett, ifølge Qualcomm.

Tredje kvartal

Vi har sett Snapdragon 888 i flere mobiler i det siste, sist ut var Asus Zenfone 8 og Xiaomi Mi 11 Ultra. Denne brikken yter utvilsomt svært godt, men må se seg såvidt slått av A14 Bionic-prosessoren i Apples iPhone 12-serie i testprogrammer som Geekbench og 3DMark. Zenfonen slo imidlertid iPhone 12 i AnTuTu-testen.

Snapdragon 888 Plus inkluderer som tidligere 5G-modem, og skal være i stand til å ta opp tre 4K HDR-videoer samtidig eller en video i 8K.

Telefoner med Snapdragon 888 Plus skal lanseres i tredje kvartal, ifølge Qualcomm. Asus, Honor, Motorola, Vivo og Xiaomi er blant merkene som har modeller på gang.

annonse