Her er august-mobilene

Et kinesisk flaggskip og en mobil med superzoom-objektiv er blant nyhetene.

Dette har vært et uvanlig aktivt år på mobilfronten, og selv i sommermånedene er det en kø av nye produkter som skal inn i butikkhyllene. August ser ikke ut til å bli noe unntak.

Denne gangen er varianter av eksisterende modeller sterkt representert, men de kinesiske produsentene har med seg noen spennende nyheter i bagasjen.

Her er de nye mobiltelefonene du kan velge blant i august.

HTC One Mini

HTCs miniversjon av flaggskipet One er ventet å komme i tredje kvartal – altså august eller september. Noe sikkert svar på akkurat når den kommer har vi foreløpig ikke fått fra HTC, og derfor tar vi den med på denne oversikten.

One Mini er altså litt mindre enn selskapets toppmodell, med en skjerm på 4,3 tommer. Spesifikasjonene er litt svakere enn de vi finner i den store. Både oppløsning i skjerm, og ytelse har måttet vike i kampen om størrelse og pris.

Det du likevel skal få her, er den samme aluminiumskonstruksjonen du kjenner fra dagens HTC One. I tillegg kommer telefonen med den samme kamerabrikken som vanlige HTC One. Det betyr at den tar svært gode bilder også når det begynner å bli litt mørkt.

Prisen er ventet å ligge på rundt 3500 kroner.

Les mer om HTC One Mini her
Finn beste pris på HTC One Mini i prisguiden

Foto: Nokia

Nokia Lumia 925

Metall er en viktig ingrediens i Nokias nyeste mobil også. Lumia 925 er på mange måter dagens Lumia 920 i ny innpakning. Her er både størrelse og vekt krympet betraktelig, og dermed har noen av de viktigste ulempene ved Lumia 920 blitt borte.

Lumia 925 leveres med Nokias siste oppdatering til Windows Phone, kjent som Amber. Her ligger en rekke nye funksjoner som Lumia 920 ikke hadde ved lansering, selv om også denne vil motta oppdateringen med tid og stunder.

Telefonen har ikke innebygget støtte for trådløs lading. Men du kan legge til slik støtte ved hjelp av et deksel. Den nye modellen må nok dessuten leve litt i skyggen av den nylanserte toppmodellen Lumia 1020.

Forventet pris på Lumia 925 er rundt 4500 kroner.

Les mer om Nokia Lumia 925 her
Finn beste pris på Nokia Lumia 925 i prisguiden

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 Zoom

Midtveis mellom en telefon og et kompaktkamera er Galaxy S4 Zoom. Til tross for navnet er det omtrent bare programvaren på denne telefonen som har noe til felles med Samsungs virkelige toppmodell; Galaxy S4.

Den kraftige maskinvaren fra de mer kjente Galaxy S4-modellene har måttet vike for en stor kamerabrikke som knipser bilder i 16 megapikslers oppløsning. Her har Samsung også gjort plass til en zoom-linse som kan forstørre det du sikter på inntil ti ganger.

Telefon, kamera, eller rett og slett bare dings – Galaxy S4 Zoom legger seg ganske høyt i pris, selv om den hverken har HD-skjerm eller mange kraftige prosessorer. Rett under 4000 kroner må du regne med å betale for denne telefonen. Og, ja – du kan ringe med den.

Les mer om Samsung Galaxy S4 Zoom her
Finn beste pris på Samsung Galaxy S4 Zoom i prisguiden

Foto: Huawei

Huawei Ascend G350

Ascend G350 er en rimelig smarttelefon som er vanntett. Telefonen kjører Android, har en fire tommer stor skjerm og en systembrikke med to prosessorkjerner.

Alt i alt kan Ascend G350 være et alternativ for de som synes tradisjonelle robuste telefoner ser ut som tanks, og at dagens toppmodeller, som Sony Xperia Z og Samsung Galaxy S4 Active er for dyre.

Prisen lander på omtrent 1400 kroner.

Finn beste pris på Huawei Ascend G350 i prisguiden

Foto: Huawei

Huawei Ascend G525

Ascend G525 er en større telefon fra Huawei. Her er skjermen 4,5 tommer stor, og telefonen drives av en firekjernet systembrikke.

Den kanskje største nyheten med Ascend G525 er at telefonen har støtte for to samtidige SIM-kort, slik at du for eksempel kan være tilgjengelig både på ditt private telefonnummer og på jobbnummeret ditt samtidig.

Begge Huaweis nye Ascend-modeller kommer med Android 4.1 og produsentens eget menysystem.

Ascend G525 er ventet å få en prislapp på rundt 1500 kroner.

Finn beste pris på Huawei Ascend G525 i prisguiden

Foto: ZTE

ZTE Nubia Z5

De kinesiske mobilprodusentene har virkelig fått opp dampen i det siste, og lanserer toppmodeller på løpende bånd. Det eneste problemet er at de har en tendens til å komme sent på det europeiske markedet. Det gjelder også Nubia Z5 fra ZTE.

Telefonen har en flott full-HD-skjerm på fem tommer. I tillegg har den svært kraftig innmat. Telefonen er solid bygget og relativt kompakt med tanke på den store skjermstørrelsen.

Med en prislapp på mellom 3000 og 3500 kroner, kan ZTE gjøre et innhugg i det norske markedet til tross for at Nubia Z5 kommer litt sent. Dersom den forventede prisen viser seg å stemme, vil den ligge mellom 500 og 1000 kroner under sine nærmeste konkurrenter.

Les mer om ZTE Nubia Z5 her
Finn beste pris på ZTE Nubia Z5 i prisguiden

Lurer du på hvilke telefoner som har kommet i sommer? Se månedsoversiktene under.
Juli-mobileneJuni-mobileneMai-mobilene:

Les også
Disse mobilene kommer i salg i september
Les også
ZTEs nye flaggskip klart for Norge
Les også
Se videodemonstrasjon av LG G2
Les også
Vi deler ut to toppmodeller
Les også
Her er juli-mobilene
Les også
Dette er juni-mobilene
Les også
Her er mai-mobilene
annonse