Til hovedinnhold

Googles Ingress-spill lansert i åpen beta

Nå får alle mulighet til å spille nytt «augmented reality»-spill på mobilen.

Google / Niantic Labs

For rundt ett år siden lanserte Google spillet Ingress for Android-mobiler. Spillet benytter såkalt «utvidet virkelighet» (augmented reality), og går ut på at spillere på to ulike lag skal gå rundt og få kontroll over «portaler» som så kan kobles sammen for å lage felter som dekker større eller mindre landområder.

Ingress har inntil nå vært i lukket beta, og det har til tider vært ganske lang ventetid for å få invitasjon til spillet. Nå har imidlertid Google åpnet spillet for alle, riktignok uten at Google har lagd noe større oppstyr rundt det.

Dermed kan alle som vil laste ned Ingress fra Google Play, velge lag, og begynne å spille.

Mystisk energi

Ingress benytter Googles kart, og legger en slags virtuell verden på toppen av dette. Når du beveger deg rundt med mobilen vil statuer, kunstverk, kirker og andre landemerker dukke opp på kartet som «portaler». Hvis portalen eies av fienden kan du bombardere den for å til slutt ta kontroll over den, og har ditt lag kontroll over tre portaler kan du linke dem sammen for å skape et «kontrollfelt». Slike kontrollfelter og linker kan effektivt forhindre fienden i å lage tilsvarende kontrollfelter eller linker.

Handlingen i spillet går ut på at det finnes en mystisk energi som kalles «exotic matter» (XM), som kommer fra det man antar er noen utenomjordiske vesener kalt «Shapers». Det ene av de to lagene du kan velge mellom når du spiller kalles «the Enlightened», og tror at XM er plasser der av Shaper'ne for å hjelpe menneskene. Det andre laget, «Resistance» tror Shaper'ne er en trussel mot menneskeheten. Begge grupperingene vil derfor forsøke å få kontroll over mest mulig XM, ved å linke sammen portaler og skape størst mulig felter. Store felter, eller mange små, betyr at din gruppering får kontroll over mange såkalte «Mind units».

Morsommere med flere spillere

Selv om det går an å spille spillet alene, blir det enda morsommere om man er flere. Skal man for eksempel gjøre en portal vanskelig å angripe for fienden, er det en fordel om man er flest mulig spillere som befinner seg på et høyt nivå i spillet. Det kreves for eksempel åtte level 8-spillere for å lage en level 8-portal, som er toppnivået.

Ved å «hacke» portaler skaffer man seg utstyr man trenger enten for å angripe portaler, eller for å beskytte dem bedre (skjold, kanontårn eller annet).

For å kunne samkjøre angrep eller samarbeide med andre spillere om for eksempel å lage felter, er det en egen chattefunksjon i spillet. Mens spillet har vært i betaversjon har det blitt organisert en rekke Ingress-treff både i Norge og andre steder i verden, hvor spillerne møtes for å spille og sosialisere. Google har også en offisiell Ingress-gruppe på Google+.

Ingress er gratis, og kan lastes ned herfra »

Se også oversikten over månedens mobilspill hos Gamer.no »

(Kilde: Androidcommunity.com)

annonse