Nyhet

Lag ditt eget filmkamera

Nå får du muligheten for 350 kroner.

Noen japanere så seg lei på at analoge kameraer ble sett på som om de kom fra steinalderen. I en tid hvor smarttelefoner står for de fleste bildene tatt i verden, lagde de et 35mm analogt speilløst kamera. Japanerne har kalt det for "Last Camera", og i motsetning til den enormt populære fotoappen Instagram, ser du ikke fruktene av arbeidet med èn gang. Du må nemlig bygge kameraet selv.

Ingen fasit
Med byggesettet ligger en rekke friheter for utformingen av kameraet, og det kommer blant annet med to forskjellige objektiver, en vidvinkel på 22mm og et 45mm normalobjektiv. Utviklerne selv sier at det ikke finnes noen fasit for hvordan kameraet skal bli til slutt - så lenge det klarer å ta bilder. Byggesettets deler vil riktignok prege hvordan kameraet ender opp med å se ut, men utviklerne har faktisk lansert en konkurranse hvor tretten japanske designere har fått denne utfordringen: Lag noe mest mulig unikt. Nederst i artikkelen kan du se en av deltakerne bryne seg på byggejobben.

Nedenfor er delene i byggesettet pent stilt opp. Hjernene bak Superheadz lover at prosessen ikke er særlig avansert. Maks tre-fire timer skal det ta, og da er du pinlig nøyaktig og forsiktig.

Svinbillig
Prisen på kameraet er omtrent 3900 yen uten mva. Litt kjapp barneskoleregning forteller oss at summen ender opp på i overkant av 350 kroner inkludert mva, noe som ikke kan kalles annet enn svinbillig. Vil du lese mer om kameraet? Gå over til produsentens hjemmeside.

Ikke nøl med å spille av videoen under hvis du vil se 90 minutter med byggetid forkortet ned til knappe 14 minutter.

Les også: Nikon med nytt speilløst kamera.

Les også
Slank deg med matbilder
annonse