Til hovedinnhold

Slik kan du bruke «3D Touch» på din gamle iPhone

For deg som heller vil jailbreake mobilen din enn å punge ut for en ny modell.

YouTube

De behørig ryktede iPhone 6S og iPhone 6S Plus ble omsider lansert forrige måned. Den antakelig største nyheten telefonene hadde å by på var den såkalte «3D Touch»-teknologien, som skiller mellom ulik nedtrykkskraft på skjermen.

Som blant andre Mashable har fått med seg er det nå mulig å få en 3D Touch-lignende funksjonalitet også på iPhone-telefonene som ikke har teknologien innebygget.

Krever jailbreaking

Dette er mulig via en applikasjon som heter «Forcy», som er tilgjengelig via Cydia, jailbreakernes svar på App Store. For å bruke den må du altså være villig til å benytte jailbreak-verktøyet til iOS 9, som nylig ble gjort tilgjengelig.

Forcy gir deg naturlig nok ikke en fullverdig 3D Touch-funksjonalitet på eldre telefoner, da det kun er iPhone 6S-telefonene som har den nødvendige maskinvaren. Derfor får du blant annet ikke den haptiske tilbakemeldingen.

Lar deg stryke fingeren oppover på ikonene

Den gir imidlertid en 3D Touch-«inspirert» opplevelse ved at den lar deg stryke fingeren oppover på ikonene for å aktivere funksjoner som ellers ville blitt aktivert ved å trykke hardt på skjermen på iPhone 6S. For å se hvordan det fungerer kan du sjekke ut denne YouTube-videoen.

Forcy er gratis og begynner å virke med én gang den er installert, og det finnes ingen innstillinger eller lignende å fikle med. Den er også kompatibel med de fleste av iOS-ikonene. UIempen er altså at den krever jailbreaking, noe som selvsagt gjøres på eget ansvar.

Demonstrasjonsvideoen av Forcy kan du se under.

Vi testet nylig 3D Touch-telefonen iPhone 6S Plus: Er det nødvendig å gå til anskaffelse av den største modellen? »

annonse