Tek.no

Nyhet

Her kutter robot-ninjaen med dødelig presisjon

Se videoen av den nifse maskinen.

YouTube
14 Juni 2015 15:00

Vi har sett mange eksempler på at robotteknologien er i ferd med å bli skremmende avansert. Nå foreligger det enda en imponerende demonstrasjon på de motoriske ferdighetene til dagens roboter, denne gangen i form av en dødelig presis «robot-ninja». Det melder TechRadar.

Det er det japanske selskapet Yaskawa Electric Corporation som nå viser frem en av sine teknologisk sofistikerte kreasjoner, noe de gjør i en nylig opplastet YouTube-video.

Etterligner sverdmester

I videoen ser vi en robot som levererer en oppvisning i dødelig presisjon, ved å etterligne bevegelsene til intet mindre enn en samurai-mester. Roboten er utstyrt med et sylskarpt sverd som den bruker til å kutte og skjære gjennom diverse objekter – med menneskelignende bevegelser.

Her er den lynkjappe roboten klar til dyst. Foto: YouTube

Dette ble muliggjort ved å først fange opp samurai-mesterens bevegelser ved hjelp av et såkalt «motion capture»-system. Deretter ble disse bevegelsene analysert i tre dimensjoner og matet til roboten, som dermed imiterte den smidige sverdmesteren med oppsiktsvekkende høy troverdighet

Man kan få inntrykk av at roboten er spesiallaget til formålet, men maskinen er en industriell robot som blant annet er designet for bruk på det medisinske feltet. Demonstrasjonen er altså kun en iøyenfallende måte å vise frem maskinens ekstreme presisjonsferdigheter og hurtige bevegelser på.

Skjærer ertebelg på langs

Et av de mest imponerende eksemplene på dette er når roboten skjærer en ertebelg i to på langs, og det uten at ertebelgen holdes fast på noe som helst måte. Den skjærer også gjennom frukt, bambus og andre ting.

Roboten det er snakk om bærer modellbetegnelsen Motoman MH24, som er i stand til å bevege seg langs hele seks akser og som har en maksimal bærekapasitet på 24 kilogram. Hele saken veier 268 kilogram, og langs den raskeste aksen kan maskinen bevege seg med en hastighet på 620 grader i sekundet.

Du kan se roboten i aksjon i videoen under.

Her er en annen imponerende robot: Denne «geparden» kan løpe og hoppe over hindringer på egen hånd »

Les også
Er du klar for et nytt familiemedlem?
Les også
Kirurgroboter slo gnister under operasjon
Les også
Robot-draktene er nå på vei ut i samfunnet
Les også
Superavansert «robot-gepard» kan hoppe over hindringer i full fart
Les også
Denne roboten skal gjøre VR-opplevelsene superrealistiske
Les også
Androiden «Han» kan holde øyekontakt, føre samtaler og lese ansiktsuttrykk
annonse

Les også