Robotstemmer hører fortiden til – nå høres Google Now nesten ut som et menneske

Hør den nye stemmen.

Av de tre stemmeassistentene Cortana, Siri og Google Now er det nok sistnevnte som hittil har hatt den mest «robot-lignende» stemmen, men det er det nå slutt på. Ifølge en video som et par Google-ansatte nylig la ut på YouTube skal Google Now-stemmen få en real overhaling.

Google satte sammen et lite team av språk- og stemmeeksperter for å prøve å komme frem til den optimale måten å skape en datastemme på, som ikke får den til å høres ut som en robot.

Mer detaljert opptak

Det Google i all hovedsak gjorde var å ta opp stemme på en mye mer detaljert måte enn tidligere, for å fange opp langt flere nyanser og variasjoner i språket.

Spesielt ble det lagt ekstra stor vekt på det som innen lingvistikk kalles intonasjon, som dreier seg om setningsmelodi, rytme og tonebevegelse i tale.

Laget testvideo

Søkegiganten la ut en annen video hvor den nye versjonen av stemmeassistenten testes grundig ut. Man kan riktignok fremdeles høre forskjell på datastemmen og et menneske, men forskjellen fra tidligere er likevel merkbar.

Den nye stemmen skal være tilgjengelig for brukere allerede nå via Googles søkeapp til iOS og Android.

Videoen hvor den nye stemmen testes ut kan du se under, slik at du kan gjøre deg opp en egen mening om hvor stor forbedringen er.

Taleassistentene kan si mye rart: Her er flere morsomme ting vi fikk de tre assistentene til å si »

Les også
Med denne skal Google innta hjemmet i fysisk form
Les også
Snart skal Microsoft trolig lansere en ny ha-på-dings du kan snakke med
Les også
Taleassistenten din er morsommere enn du tror
Les også
Se hvordan Apples og Googles taleassistenter fungerer
annonse