Tek.no

Nyhet

Dette er Sharps nyeste mobiltelefon

En robot, en mobil og en projektor i ett.

YouTube
Eigil Knudsen
15 Apr 2016 16:08

Allerede i oktober i fjor skrev vi om «RoboHon», en søt liten robot fra det japanske selskapet Sharp som byr både på telefon-funksjonalitet og andre fiffige egenskaper. Nå melder blant andre Engadget at krabaten skal legges ut for salg, og den blir ikke direkte billig.

RoboHon vil få en prislapp på solide 198 000 japanske yen, som tilsvarer cirka 15 000 norske kroner. Lanseringen er satt til 27. mai i år.

Levende telefon

Det noe spesielle produktet fungerer altså som en «levende telefon», og kan både brukes til å ringe med og motta samtaler. Ved innkommende samtaler vil roboten gi brukeren en verbal melding, og den kan også lese opp tekstmeldinger som mottas.

På samme måte vil roboten også varsle deg om begivenheter i kalenderen din, og den kan også vekke deg om morgenen. Ikke minst kan roboten også diske opp med et knippe dansetrinn og andre bevegelser som brukeren kan imitere.

Som med mobiler kan RoboHon også ta bilder via et kamera som sitter i pannen, og der befinner det seg sannelig også en projektor som kan vise deg bilder og video på vegger i nærheten.

Roboten har en projektor i pannen.
YouTube

Ingen kraftsak

Ellers er de rent tekniske spesifikasjonene ikke spesielt imponerende. Den byr blant annet på en firekjerners Snapdragon 400-prosessor på 1,2 GHz, 2 GB minne, 16 GB lagringsplass og et batteri på 1700 mAh. Roboten er 19,5 centimeter høy og veier 390 gram.

Den kommer både med Wi-Fi og Bluetooth 4.0, og leveres i 3G-eller LTE-utgaver. Den har også støtte for VoLTE, altså tale over 4G-nett. Det er ennå høyst uvisst om roboten skal lanseres utenfor Japan, og det spørs kanskje også hvordan den ville blitt mottatt på de vestlige breddegrader.

Under kan du se en fersk demonstrasjonsvideo av RoboHon, som vel å merke er på japansk.

Vi tok nettopp en titt på en annen japansk robot: Pepper kan veive med armene, men det er vanskelig å forstå hva han sier »

Les også
Sony skal lage roboter som kan forme «følelsesmessige bånd» til mennesker
Les også
Se Disneys utrolige robot gjenskape menneskelige bevegelser helt feilfritt
Les også
Hvis vi bare kunne forstå hva denne roboten prøver å si
Les også
Dette er «Schaft», Googles nye tobeinte robot
Les også
Samletest av robotstøvsugere: Én robotstøvsuger stikker fra alle de andre
annonse

Les også