Til hovedinnhold

Slik ser det anonyme Tor-nettverket ut

Selskap har laget animert visualisering av det massive Tor-nettverket.

Skjermdump/TorFlow

Visualiseringer gir ofte et unikt og fascinerende innblikk i omfanget og kompleksiteten til teknologiske fenomener. Tidligere har vi sett «kart» av selve Internett, men nå har det dukket opp en spennende visualisering av den mer skjulte delen nettet, nemlig Tor-nettverket. Det melder Wired.

Det nye «kartet» over Tor-nettverket har fått navnet «TorFlow» og ble utarbeidet av et selskap som heter Uncharted, som spesialiserer seg på nettopp visualiseringer av data.

Stor konsentrasjon i Europa

Kartet er laget ved å innhente informasjon om posisjonen og båndbredden til det massive antallet noder som Tor-nettverket består av. På bakgrunn av dette laget Uncharted en animert visualisering hvor dataene er representert ved en strøm av små «prikker».

Skandinavia er også i høyeste grad representert.
Skjermdump/TorFlow

Som man kan se av kartet finnes det Tor-trafikk i mesteparten av verden, men den desidert største delen av trafikken foregår mellom Nord-Amerika og Europa.

Tor-tjenesten ser ut til å være aller mest populær i Europa, hvor datastrømmene og antall noder er særlig massive rundt den midtre delen av kontinentet. Det er også i stor grad hovedstedene, inkludert Oslo, som står for mesteparten.

Landene som tilsynelatende levererer mesteparten av Tor-nodene er Tyskland, Frankrike, Nederland og Storbritannia. Som Wired peker på finnes det ellers ansamlinger av noder på ganske uventede steder, som for eksempel i Liberia i Afrika.

Tor-kartet byr ellers på en god del innstillingsmuligheter når det gjelder visning av dataene, og man kan også stille tiden tilbake med en glidebryter for å se hvordan nettverket har utviklet seg over tid. Kartet finner du altså hos Uncharted.

Tor har også lansert en anonym meldingstjeneste: Betaversjonen av «Tor Messenger» stod ferdig i november »

annonse