Til hovedinnhold

Alvorlige feil i iOS 9.3

Brukere melder om linker som får telefonen til å låse seg.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mandag forrige uke lanserte Apple versjon 9.3 av iOS, operativsystemet som brukes på iPhone og iPad. Det tok imidlertid ikke lang tid før brukere av eldre iPhoner og iPader begynte å melde om at de ikke lenger fikk tilgang til sine enheter, på grunn av problemer med å få aktivert enheten etter oppdateringen. Apple trakk derfor tilbake oppdateringen for disse enhetene.

Problemene til Apple ser imidlertid ikke ut til å ville ta slutt med det første.

I løpet av de siste dagene har en rekke brukere blant annet i Apples supportforum meldt om alvorlige problemer med Safari-nettleseren, melder Forbes.com.

Lenker får telefonen til å krasje

Problemene er relatert til lenker, og mange brukere opplever at Safari låser seg når du trykker en lenke i nettleseren. Det skal gjelde både når du trykker en gang, og når du trykker lenge på en lenke for å få opp mulighet til å åpne lenken i en ny fane.

Noen brukere melder at problemene gjelder bare Safari, men mange melder også om at de samme problemene dukker opp i både Google Chrome og andre apper. Dette gjelder også om man trykker lenker fra andre apper – som for eksempel Mail-appen eller SMS-appen.

Ifølge nettstedet 9to5Mac kan problemene skyldes tredjeparts-apper som er installert på telefonen eller iPaden. Nettstedet har nemlig forsøkt å ta en iPhone 6 og en iPad Pro som i utgangspunktet ikke var berørt av problemet, og så installere appen Booking.com. Etter at denne appen var installert, begynte Safari å krasje hver gang man trykket lenge på en lenke.

Ny oppdatering skal fikse noen av problemene

Forbes melder nå at Apple har kommet med en oppdatering av iOS 9.3 til de som er berørt av problemene med aktivering. Det er imidlertid usikkert om denne også fikser Safari-problemene.

Oppdateringen har fortsatt versjonsnummeret 9.3, men build-nummer 13E5237.

Apple er imidlertid klar over Safari-problemene. Ifølge Mashable.com har en bruker tatt skjermbilde av en chat-samtale med Apple Support, hvor en på kundesenteret bekrefter at Apple er klar over feilen, og jobber med å finne en løsning.

Har du prøvd denne funksjonen i iOS 9.3?
Night Shift skal gi deg bedre nattesøvn »

(Kilder: Forbes, Mashable, 9to5Mac)

annonse