Tek.no

Nyhet

Seks GoPro-kameraer i ett

Nå vil de gjøre det mulig for alle å lage VR-film

GoPro/montasje
30 Mai 2015 16:02

Virtual Reality er i ferd med å bli en del av virkeligheten for flere av oss. Det finnes allerede noen tidlige utgaver av VR-briller på markedet, samt Samsung Gear VR og billigversjonen Google Cardboard, som kan brukes sammen med mobilen. Likevel er det først neste år at vi får se det endelige VR-produktet som «alle» har ventet på, nemlig Oculus Rift.

Foreløpig er det imidlertid ganske lite VR-innhold. Og hva skal du med VR-briller hvis du ikke får sett noe?

Nå skriver Tech Crunch at actionkameraprodusent GoPro kan ha en løsning på trappene. Til høsten starter de salget av et stativ med seks GoPro-kameraer ferdig montert, nettopp for å gjøre det enkelt å lage VR-filmer.

Kube med seks kameraer

Den nye GoPro-løsningen skal i første omgang være myntet på proffbrukere og selskaper. Prisen vil ligge på rundt 1500-2000 dollar (11500-15500 kroner). GoPro-sjef Nick Woodman sa for øvrig på Code Conference denne uken at tilsvarende VR-produkter for folk flest ville komme etter hvert.

Selskapet kjøpte nylig VR-programvareprodusenten Kolor, og vil bruke deres teknologi i sitt nye kameraprodukt. Det innebærer blant annet at de seks kameraene synkroniseres automatisk, og syr sammen opptakene. Woodman fortalte dessuten at de jobbet med å få opptakene lastet opp til en skytjeneste, slik at brukerne skulle slippe å bruke SD-kort eller USB-kabler for å overføre opptak.

Et ferdigmontert VR-kamera som dette vil kunne gjøre det langt enklere å lage Virtual Reality-innhold.

Enda et VR-stativ med 16 kameraer

I anledning Google I/O-konferansen lanserte GoPro enda en VR-løsning. Deres nye GoPro 360 Array inkluderer hele 16 kameraer, med masse teknologi innebygd i stativet, inklusive automatisk synkronisering, ekstra batteri og multi-kamerakontroll.

Pris og tilgjengelighet for denne kameraløsningen er imidlertid ikke oppgitt. Her ser du et opptak som er laget med GoPro 360 Array (navigeringen virker kun i Chrome):

Vil du vite hvordan VR fungerer?
Prøv «Virtual Reality» uten VR-briller »

(Kilder: GoPro , Recode, Tech Crunch)

Les også
Denne gir GoPro-kameraet ditt mye mer lagringsplass og batteritid
Les også
Du vet dette kameraet er sykt når det krever egen server for bildebehandling
Les også
Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook
annonse