Tek.no

Nyhet

Dette levende lyset har et kretskort på innsiden

En ny type «smartlys».

YouTube
24 Sept 2016 11:00

Det finnes som kjent allerede smarte lyspærer, som for eksempel Philips' Hue-pærer, men smarte lys som bruker ekte flamme kan nok trygt sies å tilhøre sjeldenhetene. Nå har imidlertid dette produktsegmentet også blitt en realitet, melder Engadget.

Ludela er navnet på noe så uvanlig som et levende smartlys. Lyset ser ut som et stearinlys fra utsiden, men på innsiden skjuler det seg elektronikk som lar deg enkelt tenne og slukke en levende flamme med en mobiltelefonen over Bluetooth via en egen app.

Kan justeres og tidsinnstilles

I tillegg til å tenne og slukke flammen kan du også bruke appen til å justere flammen etter hvilken stemning du ønsker, og du kan også tidsinnstille flammen. Ellers står sikkerhet i fokus, som innebærer at du blant annet kan sette en barnelås på lyset, og det har også en mekanisme som gjør at flammen slukker seg selv dersom lyset for eksempel er i ferd med å velte.

Produsenten er ennå i ferd med å patentere teknologien, så alle de tekniske detaljene er ikke avslørt. Produktet benytter imidlertid ekte stearin på innsiden og en ekte veke, slik at lyset gir den samme atmosfæren og egenskapene som et vanlig, levende lys.

Lyset byr på mange snedige funksjoner på innsiden.
Ludela

830 kroner

Stearinen kan fylles på igjen via egne beholdere som kan kjøres separat, og disse skal ha en varighet på 30 timer. Produktet skal ifølge utvikleren være helt «naturlig», uten farlige avgasser eller annen forurensning.

Om du er interessert kan du forhåndsbestille Ludela-lyset nå til en pris på 99 dollar, cirka 830 kroner, så det er ingen tvil om at det er dyrere enn et vanlig lys. Norge er for øvrig blant landene produsenten sender til. Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se også video under.

Klær har også blitt smarte: Dette beltet kan fortelle deg når du har spist for mye »

Les også
Philips Hue Motion Sensor og Hue White Ambiance: Endelig fikk vi bevegelses- og lyssensor
annonse

Les også